Mistede jobbet hos DR: Nu skal hun optræde i ny værtsrolle

17/09/2023 13:21

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu vender hun stærkt tilbage.

Mest læste i dag

Et velkendt ordsprog hævder, at det, der ikke slår dig ned, gør dig stærkere. Denne sandhed er blevet bekræftet i det seneste år, hvor Mette Vibe Utzon blev afskediget fra DR, men nu har sikret sig en værdifuld position som programvært.

Fra oktober vil den anerkendte journalist, tv- og radiovært, Mette Vibe Utzon, være med til at vække Radio4's lyttere til live som en del af deres dygtige morgenhold.

Radio4 har meddelt dette i en officiel pressemeddelelse.

De morgenlyttere, der er dedikerede til Radio4 Morgen, kan nu begynde at se frem til at starte dagen i selskab med denne erfarne vært.

"Nyheder og debat udgør en central del af vores sociale sammenhængskraft, og vores samfund har i stigende grad brug for et sted, hvor demokratiske samtaler kan udfolde sig. Jeg ser frem til at blive en del af den journalistiske morgenvagt på Radio4," udtaler Mette Vibe Utzon, der siden 1992 har fungeret som vært i en bred vifte af tv- og radioprogrammer, hvor hun har beskæftiget sig med alt fra nyheder og undersøgende journalistik til forbrugs- og samfundsrelaterede emner.

Ansættelsen af Mette Vibe Utzon er en del af Radio4's bredere mål om at styrke deres morgenprogram og deres journalistiske profil. Målet er at skabe et engagerende rum, hvor alle synspunkter kan blomstre, og hvor der er plads til en nuanceret debat. Derfor betragter Sune Lundby Møller, aktualitets- og nyhedschef på Radio4, Mette Vibe Utzon som det perfekte match:

"Jeg er virkelig begejstret for at byde Mette Vibe Utzon velkommen i vores talentfulde team af Radio4-værter. Hun er en fremragende interviewer og en dygtig journalist, som vores lyttere vil have fornøjelse af at lytte til. Jeg er sikker på, at Mette med sin ekspertise og omfattende erfaring vil bidrage væsentligt til vores arbejde med at levere en aktuel nyhedsdækning, der sætter dagsordenen og fremmer fri debat."

Mette Vibe Utzon vil fra begyndelsen af oktober blive en fast del af Radio4's morgenværtsteam, som også inkluderer Michael Robak og Kasper Harboe. Men allerede i september kan Radio4's lyttere se frem til at nyde hendes dygtige værtsevner, når hun vikarierer i de politiske programmer 'Eksperimentet på Midten' og 'Mandat'.

Kort om Mette Vibe Utzon:

Mette Vibe Utzon uddannede sig som journalist i 1992 og har sidenhen arbejdet som journalist og studievært på TV2 Lorry, DR Debatten, TV-Avisen, Kontant, Nyhedsmagasinet, Horisont, Detektor, TV2 News og mange andre programmer. Hun har senest fungeret som vært på P1 Orientering og P1 Morgen. Derudover har hun været vært ved flere folketingsvalg, kommunalvalg og det amerikanske præsidentvalg. Hun er også forfatter til bøgerne 'Vi ku' det hele – 7 portrætter af levet liv', 'Ikon – journalistikkens førstedamer' og 'Førstedamer'.