Mange danskere betaler for meget for deres bilforsikring: Så let kan du spare mere end 1000 kroner

14/01/2024 06:07

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Street View
Mange danskere betaler overpris for deres bilforsikring, men ...

Mest læste i dag

Når samtalen drejer sig om en ny rapport fra Danmarks største sammenligningstjeneste, Samlino.dk, er der god grund til at lytte opmærksomt.

Rapporten afslører, at bilister over 45 år potentielt kan opnå betydelige besparelser på deres bilforsikring, hvis de undersøger markedet omhyggeligt. Dette bryder med den gængse opfattelse, som normalt fokuserer på unge bilister som de primære berørte af forsikringsomkostninger, som Ekstra Bladet rapporterer.

Undersøgelsen, baseret på data fra cirka 600.000 danskere og deres valg af bilforsikringer i 2023, fremhæver muligheden for op til 26% besparelse for bilister over 45 år.

Dette er især relevant, når de indhenter tilbud fra forsikringsselskaber, der tilbyder konkurrencedygtige priser.

Mads Bukholt, ansvarlig for forsikring hos Samlino.dk, påpeger, at erfarne bilister ofte fastholder de samme forsikringsselskaber år efter år under den fejlagtige antagelse, at de ikke længere tilhører de dyreste forsikringskategorier. "Et årligt tjek af forsikringen kan hurtigt føre til betydelige besparelser på flere tusinde kroner," udtaler Mads Bukholt.

Rapporten fremhæver Coop (i partnerskab med Topdanmark) og FDM som de førende udbydere for denne aldersgruppe. Selv små besparelser kan ifølge Samlinos analyse resultere i omkring 1000 kroner sparet på et år.

For at give en tydeligere oversigt indeholder rapporten en tabel, der sammenligner gennemsnitspriserne for bilforsikringer i forskellige aldersgrupper med de bedste tilbud på markedet.

Den kan du se i Ekstra Bladets artikel.