Liv Martine deler sørgeligt nyt

20/10/2023 14:35

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Pedersen Mikkel Berg/Ritzau Scanpix
Den tidligere vinder af `Den store bagedyst´ kommer nu med stor afsløring.

Mest læste i dag

I otte lange år har den velkendte influencer Liv Martine Hansen stillet sig op imod den udfordrende type 1-diabetes i stilhed.

I mere end et helt år besluttede hun at skjule sin kamp mod sygdommen for offentligheden, da hun ikke følte sig tryg ved at drøfte det.

Nu er "Den store bagedyst"-vinderen desværre tilbage med triste sundhedsnyheder.

Dette sker i podcasten 'Samtaler på hesteryg', hvor hun meddeler lytterne, at hun er blevet diagnosticeret med endnu en kronisk tilstand.

Dette er rapporteret af Ekstra Bladet.

Liv Martine lider nu af en underaktiv skjoldbruskkirtel, som ikke fungerer korrekt. Med andre ord har hun fået diagnosen lavt stofskifte.

I en hjertevarm samtale med sin mor indrømmer Liv Martine Hansen: "Jeg har nu en bugspytkirtel, der ikke fungerer, og en skjoldbruskkirtel, der ikke fungerer."

Selvom det kan være en overvældende besked at få endnu en kronisk sygdom, har Liv Martine valgt at forblive positiv og ser det som en mulighed for at kontrollere hendes nye sygdom med en enkelt pille om dagen.

Før hun fik diagnosen, troede hun, at hendes symptomer skyldtes stress. Det tog dog en uventet vending, da hendes læge ringede og meddelte hende den dårlige nyhed om hendes lave stofskifte.

Hun reflekterer: "Ærlig talt troede jeg, at jeg var stresset. Min krop føltes stresset, men min hjerne gjorde ikke. Jeg følte mig faktisk ganske energisk, men nu giver det hele pludselig mening."

Selvom det normalt ikke er et emne, hun taler om, mener influenceren, at det er vigtigt at tage op og dermed fungere som et forbillede for unge, der også kæmper med en kronisk sygdom.