Kan blive enden på spammails: Google med stor opdatering til Gmail

21/10/2023 15:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Kryds fingre for, at det virker!

Mest læste i dag

Google Workspace har annonceret planer om at styrke Gmail's sikkerhed i det kommende år med en særlig fokus på at reducere problemet med masseproducerede spam-e-mails, som kan oversvømme brugernes indbakker.

Selvom Google har begyndt at dele detaljer om deres planer for at forbedre Gmail, vil de først implementere opdateringer til e-mail-tjenesten den 1. februar 2024.

De nye tiltag er designet med det formål at gøre Gmail mere sikkert og brugervenligt. Dette vil bidrage til at reducere mængden af spam, især for brugere, der er særligt sårbare over for phishing og malware-angreb, ofte fordi de ikke er opmærksomme på sikkerhedsrisici, som kriminelle aktører udnytter.

For nylig var der en hændelse, hvor en gruppe hackere infiltrerede Microsoft Teams for at udføre en phishing-svindel kaldet "DarkGate Loader". Svindlen involverede en vildledende Teams-meddelelse om "ændringer i ferieplanen", der indeholdt skjult malware.

Cybersikkerhedsforskere afslørede, at hackerne havde fået adgang til Teams via kompromitterede Office 365-konti og havde endda adgang til usikrede e-mailadresser, som de kunne udnytte.

Det skriver onlinemediet Digital Trends.

Samarbejde med Yahoo

Dette er baggrunden for, at Google Workspace fremskynder implementeringen af deres nye krav. Disse krav omfatter e-mail-godkendelse, en nem afmeldingsmulighed og e-mail-forsikring. Google samarbejder også med Yahoo for at fremme disse krav i hele e-mail-industrien.

E-mail-godkendelse kræver, at afsendere af masse-e-mails bekræfter deres identitet som ejere af kontoen, inden de sender e-mails, i overensstemmelse med etablerede bedste praksis. Dette tiltag vil hjælpe med at identificere og forhindre udnyttelse fra hackere.

Brugere vil have mulighed for nemt at afmelde sig kommercielle e-mails med en to-dages behandlingsperiode.

E-mail-forsikring for massebrugere vil begrænse mængden af spam i indbakken, hvilket vil reducere synlig spam markant. Google hævder, at dette er en førstegangsimplementering i branchen.

Selvom mange af disse krav allerede er praksis for mange Gmail-brugere, vil den skærpede gennemførelse af dem forbedre platformens sikkerhed og brugervenlighed fra februar 2024 og fremefter.

Bemærk, at disse retningslinjer gælder for brugere med personlige Gmail-konti (afsluttende på @gmail.com eller @googlemail.com) samt for brugere med arbejds- eller skolekonti fra Google Workspace.