Hver syvende overvejer at gøre dette: 115.000 har allerede gjort det

02/11/2021 09:15

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Over 2000 satte hjemmet til salg i sidste uge, og mange boligejere har salgsplaner ifølge YouGov-rundspørge.

Ny rekord i at sætte bolig i salg, inden året er omme, forudser Home

Der bliver godt med nyt at kigge på, hvis du skal på boligjagt de kommende måneder, viser et sælgerbarometer fra YouGov for ejendomsmæglerkæden Home.

For anden uge i træk falder udbuddet af boliger til salg ganske vist en smule, til knap 40.700,  efter ti uger med over 41.000 boliger til salg, viser udbudstal for hele boligmarkedet fra Boligsiden. 

"Det er normalt, at udbuddet falder i løbet af efteråret, men under corona har meget bare ikke været normalt," siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home-kæden"I uge 43 satte 2134 ejere boligen til salg.- Interessen for at sælge bolig er lige nu lidt bedre end gennemsnitligt, og det samlede boligsalg er også højere end tiden før corona (gennemsnit af årene 2015-2019)," siger Michael Dalsager.Fra oktober til november er der set et fald i udbuddet for de tre store boligtyper, minimalt for villaerne og ejerlejlighederne, størst for sommerhusene:

Situationen på boligmarkedet er, at køberne har fået langt mere ro på, og udbuddet af boliger til salg er steget en smule siden foråret.

Det er i skarp kontrast til det første år med corona, hvor køberne var langt mere ivrige end sælgerne – og ejendomsmæglerne næsten ikke kunne følge med og skaffe boliger nok til salg.

En spørgeundersøgelse blandt landets boligejere viser, at der fortsat er mange med salgsplaner, selv om næsten 115.000 boligejere allerede har sat til salg i indeværende år.

Det betyder, at der er sat en ny rekord i at sætte bolig i salg, inden året er omme, konkluderer Home.

Hvor rekorden præcist lander, afgør interessen de kommende uger – og et nyt sælgerbarometer gennemført af YouGov for Home blandt næsten 1200 boligejere indikerer, at interessen for at sælge bliver god den kommende tid.

  • 14,3 % af boligejerne siger, at de har salgsplaner de kommende seks måneder ifølge målingen fra YouGov.

Interessen svarer til det historiske gennemsnit for sælgerbarometeret siden 2017, men der er tale om en stigende tendens sammenlignet med juli-målingen, hvor 12,0 % ville sælge.

Og det er ifølge YouGov signifikant flere end for et år siden, hvor kun 10,4 % overvejede at sælge boligen.

- Det er godt nyt for boligkøberne, for meget tyder altså på, at de kommende måneder også bliver ganske travle for ejendomsmæglerne. Det er især salget af villaer og rækkehuse, der holder sig imponerende højt, når vi sammenligner med mere normale boligår, siger Michael Dalsager.