Her skal du ikke spille høj musik på stranden: Risiko for bøde på op til 30.000 kroner

13/08/2023 04:30

|

Sebastian Ilsøth

Arkivfoto - Foto: Shutterstock.com
Det er essentielt at have kendskab til de regler, der er gældende på de destinationer, du besøger i løbet af din ferie. For eksempel kan konsekvensen af at spille høj musik på stranden være en bøde på op til 30.000 kroner.

Mest læste i dag

Hvis din rejseplan inkluderer en besøg til Portugal og du ser frem til at nyde livlig musik på stranden, er det måske værd at overveje situationen nøje.

De portugisiske myndigheder har nemlig implementeret en ny regel, som kan resultere i betydelige bødestraffe for dem, der afspiller musik med en lydstyrke, der forstyrrer andre badegæster.

Sommerferie for mange er synonymt med sol, strand og afslapning, ofte i selskab med gode venner.

Det er ikke usædvanligt at se en i gruppen medbringe en højttaler for at skabe en festlig atmosfære. Men for dem, der nyder en ferie i Portugal, kan denne aktivitet nu blive en dyr fornøjelse.

Det portugisiske søfartsagentur, Autoridade Marítima Nacional (ANM), har nu implementeret et forbud mod brugen af højttalere, der spiller musik med en så høj lydstyrke, at det forstyrrer andre strandbesøgende.

Dette er blevet rapporteret af den britiske avis Evening Standard. ANM har bekræftet forbuddet i en udtalelse til den portugisiske udgave af CNN.

I tilfælde af at man bliver taget i at spille høj musik, kan der pålægges bøder i størrelsesordenen mellem 200 euro (ca. 1.500 DKK) og 4.000 euro (ca. 30.000 DKK).

Det er dog stadig uklart, hvilken lydstyrke der præcist definerer en forstyrrende niveau, der udløser bødestraf. Det er heller ikke klart, om myndighederne har beføjelse til at beslaglægge højttalere, hvis strandbesøgende nægter at skrue ned for lydstyrken, som beskrevet af Evening Standard.