Helle Thorning-Schmidt taler ud: Problemer i parforholdet

24/06/2023 20:19

|

Redaktionen

Foto: Gettyimages
Den tidligere statsminister åbner op om knas mellem hende og ægtemanden.

Mest læste i dag

I en ny dokumentar udgivet på Viaplay får seerne et sjældent indblik i livet og forholdet mellem tidligere dansk statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock.

Dokumentaren med titlen ‘Statsministeren Helle Thorning-Schmidt’ blev for nylig præsenteret på Dagmar Teatret og inkluderede en række kendte danske personligheder på gæstelisten.

Parrets rejse

Dokumentaren går i dybden med Thorning-Schmidts og Kinnocks forhold, der startede, da de begge studerede på Europakollegiet i 1992, og som førte til ægteskab i 1996. Gennem årene har parret haft en utraditionel tilgang til deres forhold, hvilket har affødt rygter og spekulationer.

Stephen Kinnock, 53, taler åbent om, hvordan de som par forsøgte at balancere deres liv:

“Vi prøvede at forklare tusindvis af gange, at sådan var det bare. At vores liv var endt med at blive sådan, fordi vi forelskede os på Europakollegiet, og vi ville gerne være sammen, men vi ville også gerne have hver vores liv.”

Håndtering af rygter

Et af de centrale temaer i dokumentaren er, hvordan rygterne påvirkede deres forhold. Helle Thorning-Schmidt, 56, udtaler:

“Det er da ubehageligt, at der kører sådan nogle rygter, når det er det rene vrøvl. Der er ikke noget galt i at blive skilt, men det var jo ikke rigtigt – og fordi det blev insinueret, at vi ikke fortalte sandheden om det, så var det også en måde at fortælle, at vi ikke lever sammen rigtigt. At vi lyver lidt.”

Et specifikt rygte, der påstod at Stephen Kinnock var homoseksuel, var især udmattende for familien. “Det gjorde i hvert fald ikke noget godt for vores ægteskab på det tidspunkt. Det var en virkelig, virkelig hård tid for os at komme igennem. Også fordi, vi var nødt til at tale med børnene om det – og hvad siger de? Det var rigtigt svært,” fortæller Helle.

Fremtiden for Thorning-Schmidt og Kinnock

Efter at Helle Thorning-Schmidt trak sig tilbage fra dansk politik, beskriver hun, hvordan tingene er blevet nemmere for parret.

Selvom de lever adskilt – med Helle i Danmark og Stephen i London – er forholdet stadig stærkt, og de ser en fremtid sammen. Helle Thorning-Schmidt udtrykker sin optimisme ved at sige: “Jeg har det godt med at tænke på, at Stephen og jeg skal være gamle sammen. Det skal vi.”

Om dokumentaren

‘Statsministeren Helle Thorning-Schmidt’ er opdelt i to dele og giver et sjældent indblik i personlige aspekter af en tidligere statsministers liv. Dokumentaren er tilgængelig for streaming på Viaplay.