Har du hund? Fra 1. april gælder særlig regel, der kan koste dig 2.000 kroner

17/03/2023 06:41

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Fra næste måned skal hunden i snor, når du lufter den på stranden.

Mange hunde elsker at komme på stranden, da stranden giver mange forskellige muligheder for stimulering af snuden og opdagelser i vandet.

Fra den 1. april til den 30. september skal hundeejere ifølge naturbeskyttelsesloven holde deres hund i snor, når den luftes på de danske strande. Overtræder man loven, kan det koste en bøde på 2.000 kroner.

Der er dog undtagelser for specifikke strande, så det er en god idé at holde øje med den lokale skiltning.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Tag hensyn til mennesker og dyr

Stranden skal være for alle, og det er derfor vigtigt at respektere de badende gæster. Der er dog også en anden god grund til at holde hunden i snor i denne periode.

Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse forklarer:

- Efter 1. april er det vigtigt at tage hensyn til de ynglende fugle rundt omkring på strandene. Vi kan ofte ikke selv se dem, men vores hundes snuder kan nemt finde dem. Det er derfor vigtigt at give fuglene fred til at passe sine unger uden at skulle frygte løse rovdyr som hunde.

Der er også strande, hvor det er helt forbudt at lufte sin hund. Derfor skal man altid holde øje med skiltningen, uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet.

- Selvom hunden skal i snor, så ødelægger det ikke hundens strandtur, siger Jens Jokumsen og tilføjer:

- Hunden vil nyde strandturen både med og uden snor, da den ikke bliver forhindret i at opleve alle strandens sanseindtryk selvom den har snor på.

En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej.

10 gode råd til hensynsfulde hundeejere

  1. Vis hensyn overfor andre