Google lancerer tvungen opdatering: Kan nægte dig adgang til din Gmail

11/10/2023 16:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Inden længe har du intet valg: opdater, eller mist din adgang.

Mest læste i dag

Google har offentliggjort en væsentlig opdatering af sin populære e-mail-tjeneste, Gmail, med betydelige konsekvenser for brugere, der stadig anvender den ældre "Basic HTML"-version. Denne information er blevet rapporteret af The Mirror.

Den amerikanske teknologigigant har besluttet at stoppe supporten for sin aldrende "Basic HTML"-visning og erstatte den med den mere funktionelle "Standard"-visning, som træder i kraft fra januar 2024.

Google har bekræftet denne ændring i en officiel meddelelse på sin hjemmeside og understreger, "Vigtigt: Du kan stadig bruge Gmail i Basic HTML-visning frem til januar 2024. Derefter vil Gmail automatisk skifte til Standardvisning."

For dem, der måtte være uvidende, tilbyder "Basic HTML"-versionen af Gmail en mere enkel brugergrænseflade med begrænset grafik og funktionalitet. Selvom det måske ikke appellerer til alle brugere, har det sine fordele, såsom hurtigere indlæsningstider, mindre datatrafik og øget kompatibilitet med ældre computere, bærbare enheder og smartphones.

Det er værd at bemærke, at Basic HTML-versionen ikke giver adgang til funktioner som chat, stavekontrol, tastaturgenveje, tilføjelse eller import af kontakter samt avanceret tekstformatering.

Brugere, der stadig benytter Basic HTML-visningen, opfordres til at overveje en opgradering til Standardvisning inden januar 2024, da Google vil påtvinge denne overgang. Selvom den nøjagtige dato for fuldstændig afbrydelse ikke er fastlagt, vil Basic HTML-visningen ikke længere være tilgængelig efter den 31. januar.

Denne opdatering kommer efter Google's tidligere meddelelse om ændringer i kontoinaktivitet. Fra den 1. december 2023 vil Google begynde at slette inaktive konti, inklusive indhold som Gmail-e-mails og fotos, for brugere, der ikke har logget ind eller benyttet tjenesten i to år.

Google forklarer, "Vi ændrer inaktivitetsperioden for Google-konti til to år på tværs af vores produkter og tjenester." Det er derfor vigtigt, at brugere af Gmail og andre Google-tjenester er opmærksomme på disse ændringer og handler i overensstemmelse hermed for at undgå datatab og sikre en problemfri brugeroplevelse.