Danskerne holder vejret: Nu stiger disse priserne igen

04/11/2023 06:32

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er den gal igen.

Mest læste i dag

Det er tydeligt for alle, at krisen er i fuld gang, og danskerne kæmper uden tvivl for at få økonomien til at hænge sammen.

Desuden, med den stigende oliepris, stiger omkostningerne for danskerne, når de tanker deres biler op.

Dette er en realitet, som danskerne snart må erkende.

Uroen i Mellemøsten bidrager yderligere til stigningen i oliepriserne. Den eskalerende konflikt mellem Israel og Hamas har haft en mærkbar indvirkning på de internationale oliebørser, og prisen på en tønde Brent-olie er steget markant fra 90,99 dollar dagen før og nået 93,24 dollar.

Denne information kommer fra Ekstra Bladet.

Bekymringerne om inddragelse af flere lande i Gaza-konflikten er blevet forstærket af rapporter om missiler, der blev affyret fra Yemen mod Israel og opsnappet af det amerikanske forsvar.

Tony Sycamore, en analytiker hos IG, udtaler: "Den største bekymring er fortsat, at den eskalation af spændinger, vi sandsynligvis vil se i forbindelse med de israelske styrkers indtræden i Gaza denne weekend, vil føre til yderligere stigninger i råoliepriserne."

Men det er ikke kun uroen i Mellemøsten, der driver priserne op.

Både Saudi-Arabien og Rusland har besluttet at reducere deres olieproduktion indtil udgangen af året, hvilket resulterer i et stigende udbudsunderskud. Dette sker samtidig med, at det amerikanske forsvar har registreret missiler affyret fra Yemen mod Israel, hvilket yderligere komplicerer situationen.

Selvom Venezuela midlertidigt har fået lempet sanktioner, hvilket tillader dem at handle med olie i seks måneder, forventes det ikke at mindske bekymringerne om situationen i Mellemøsten.

Kort sagt, oliepriserne forventes at stige i den nærmeste fremtid, og det er en realitet, som ikke kan benægtes.