MitID med ny stor opdatering

03/11/2023 07:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
MitID kom i tirsdags med en opdatering, der påvirkede QR-koden, sikkerheden og en masse andet. Her kan du læse alt, hvad du behøver at vide.

Mest læste i dag

Fra den 17. oktober blev det muligt at tage flere forholdsregler med MitID på MitID.dk, herunder at blokere hele ens MitID-konto, hvis der er mistanke om uretmæssig brug.

Brugere har nu også mulighed for at ændre deres mobilnummer direkte i MitID-appen. Der er desuden forbedrede procedurer for borgere, der har nationale bogstaver i deres pas eller ID-kort uden CPR-nummer, især når det drejer sig om udenlandske pas eller ID-kort, så de kan oprette og aktivere MitID.

Dette er blevet meddelt af Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sidst tirsdag blev der udgivet en opdatering til MitID, som indeholder flere ændringer til MitID-brugerne. Det blev blandt andet muligt at midlertidigt blokere ens MitID hurtigt og enkelt via MitID.dk.

Denne nye funktionalitet er især designet til at gøre det lettere for brugere, der har oplevet svindel eller forsøg herpå, at beskytte deres MitID og forhindre misbrug.

Der er også en kommende opdatering til MitID-appen, som gør det muligt at ændre det mobilnummer, der er tilknyttet MitID, direkte i MitID-appen.

Mobilnummeret spiller en vigtig rolle i forhold til afgørende meddelelser fra MitID samt til aktivering af nye apps. Derfor er det afgørende, at ens mobilnummer, der er knyttet til MitID, er opdateret, og det kan nu nemt gøres direkte via appen.

Med denne opdatering bliver det også muligt for brugere med nationale tegn i deres navn, såsom "ø" eller "ö," at bruge pasindlæsning til at oprette MitID. Dette vil især hjælpe personer, der bor i udlandet og har behov for MitID, men ikke besidder et gyldigt dansk pas.

Desuden opdateres den QR-kode, der blev introduceret i juni 2023, for at gøre den mere dynamisk. Dette betyder, at QR-koden er gyldig i kortere tid, inden den skifter til en ny standard QR-kode. Dette styrker sikkerheden i løsningen yderligere.