CEPOS opdaterer liste: Se landets bedste og dårligste gymnasier

13/04/2024 14:11

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Kira Kutscher/Shutterstock
Hvor ligger din gamle uddannelsesinstitution på listen?

Mest læste i dag

I år har CEPOS igen rettet søgelyset mod undervisningseffekten på landets gymnasier. Dette mål viser, hvor meget højere eleverne scorer i karaktergennemsnit på specifikke gymnasier sammenlignet med hvad lignende elever opnår på andre skoler i landet.

"Der er betydelig variation i skolernes evne til at løfte elevernes faglige niveau. For to elever med identisk social baggrund kan skolevalget betyde en forskel på et fuldt karakterpoint i deres eksamensresultater," udtaler Karsten Bo Larsen, forskningschef hos CEPOS.

Han tilføjer: "Undervisningseffekten har stor betydning for de muligheder, eleverne har for at komme ind på forskellige videregående uddannelser. Derfor er vores oversigt særligt relevant for unge, der står over for at skulle vælge gymnasium."

CEPOS' analyse, baseret på data fra Børne- og Undervisningsministeriet samt Danmarks Statistik, afslører hvilke skoler hvor elever opnår højere karakterer end forventet, baseret på socioøkonomiske faktorer som forældrenes indkomst, uddannelsesniveau og etnicitet.

Ønsker du at se, hvordan dit lokale gymnasium præsterer? Tjek listen her.