Bekymrende symptom på huden, kan være tegn på at du er smittet med Omikron

29/12/2021 09:45

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag


Tegn på den hurtigt sprede Omicron-variant har vist sig at være ret anderledes end tidligere Covid-varianter.

Her er et tegn på din hud, der kan indikere, at du er blevet inficeret med virussen:

Efterhånden som Omikron spreder sig over hele verden, har folk vist sig med forskellige tegn på infektion, som vi ikke har set med tidligere Covid-varianter.

Eksperter har allerede advaret om, at symptomerne på Omikron er helt anderledes end de traditionelle tegn på coronavirus, som inkluderer en ny og vedvarende hoste, feber og tab/ændring af din lugt og smag.

I modsætning til tidligere varianter som Delta, har symptomer på denne supermutantstamme vist sig at ligne en almindelig forkølelse. Og selvom de beskrives som "ekstremt milde", ser Omikron-symptomer ud til at være rettet mod forskellige dele af kroppen.

Her er et tegn på huden, som mange patienter, der er testet positive for Omikron, har rapporteret.

Beskrevet som "et fjerde nøgletegn" på coronavirusinfektionen har der været to typer udslæt rapporteret af Covid-positive patienter.

Det første er et udslæt af nældefeber, der kommer pludseligt i form af hævede knopper på din hud. Disse har tendens til at være meget kløende og starter ofte med intens kløe i håndflader eller såler.

Den anden type er stikkende varmeudslæt, der opstår som områder med små, kløende, røde knopper. Selvom de kan forekomme overalt på kroppen, har denne form for udslæt en tendens til at være mest almindelig på albuer, knæ og bagsiden af ​​hænder og fødder.

Mens udslæt af bikubetypen har en tendens til at komme og gå hurtigt, kan det stikkende varmeudslæt fortsætte i dage eller uger, ifølge ZOE.

Et andet almindeligt hudtegn har været Covid-fingre og -tæer, også kendt som chilblains. Disse vises som røde og lilla knopper på fingre og tæer, som kan føles ømme.

I modsætning til udslæt er disse normalt ikke kløende og har en tendens til at være mere almindelige hos yngre mennesker med virussen.

Forskning har vist, at disse hudsymptomer kan forekomme, selv når der ikke er andre symptomer forbundet med Covid til stede.

Hvad er de almindelige symptomer på Omikron?

Dr. Angelique Coetzee, som først slog alarm om den nye variant, bemærkede også, at visse symptomer som hovedpine og ømme muskler mærkes mere intenst, især af dem, der er uvaccinerede.