Anderledes tegn på Omikron: Nattesved, søvnlammelse, kvalme, opkastning og diarré

10/01/2022 12:11

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Er ondt i halsen et Omikron-symptom? Covid-tegn du bør holde øje med, følge The Mirror

Med Omikron, der reagerer anderledes end tidligere coronavirus-varianter, kan det være svært at vide, om du er blevet smittet med Covid eller ej. Er ondt i halsen et symptom på Omikron. Her er hvad du behøver at vide:

Typiske tegn på coronavirus har ændret sig i løbet af pandemien, efterhånden som virussen muterede og nye varianter er dukket op.

De oprindelige tre symptomer, som folk blev bedt om at passe på, var feber, en ny og vedvarende hoste og tab eller ændring af smag eller lugt.

Men der er nu mere end 20 rapporterede symptomer på Covid, med tegn på Omikron-varianten, der viser sig meget anderledes, end vi er vant til.

Ifølge professor Tim Spector, ledende videnskabsmand bag ZOE-appen Covid-undersøgelsen, har forkølelseslignende symptomer været det fremherskende træk ved Omikron.

Her er hvad du behøver at vide om et af de tidligste tegn på virussen.

Er ondt i halsen et Omikron-symptom?
Ondt i halsen er smertefuldt, mens kradsende hals er mere kløende og irriteret
Forskere har rapporteret, at de, der testede positivt med Omikron-varianten, har en tør hoste og en "kradsende hals". Dette symptom har været et af de første tegn på infektion rapporteret af 89 % af de mennesker, der er blevet smittet.

Da ondt i halsen kan være forbundet med andre tilstande som allergier og forkølelse, kan det være svært at sige, om du oplever et Covid-symptom.

Forskellen mellem ondt i halsen og krads i halsen er, at ondt i halsen er smertefuldt, især når man synker, men kradsende hals er mere kløende og irriteret. Så det er bedst at holde styr på, hvordan din hals føles.

Den kradsede hals får dig også til at udvikle en hæs stemme, hvilket også er blevet rapporteret som et tidligt tegn på Omikron.

Udover den kradsede hals er de andre almindelige symptomer på Omikron løbende næse, hovedpine, muskelsmerter, træthed og nysen.

Nogle af de mere usædvanlige symptomer omfatter hududslæt, lændesmerter, nattesved og søvnlammelse, kvalme og opkastning, diarré og ømme øjne.

Mens de fleste Omikron-symptomer er blevet beskrevet som milde, advarer Dr. Angelique Coetzee, den sydafrikanske læge, der først slog alarm om den nye variant, om, at visse tegn som hovedpine og myalgi kunne mærkes mere intenst af uvaccinerede mennesker.