Afviklingsproces påbegyndt: Tusindvis af danskere kan miste adgangen til MobilePay

16/08/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er et spørgsmål om, hvorvidt man følger med, når sikkerheden bliver højnet.

Mest læste i dag

Da juni gled over i juli, ophørte muligheden for at få assistance til en specifik problemstilling hos Borgerservice.

Dette skete, fordi man på dette tidspunkt besluttede at stoppe støtten til NemID-brugere, idet MitID betragtes som den fremtidige digitale sikkerhedsnøgle.

Størstedelen af den danske befolkning havde allerede skiftet til MitID, men ifølge Digitaliseringsstyrelsen havde omkring 57.000 personer pr. den 20. juli stadig ikke oprettet sig på MitID eller brugt NemID inden for de seneste seks måneder, som rapporteret af Ekstra Bladet.

Det endelige farvel til NemID er lige om hjørnet, nærmere bestemt ved udgangen af oktober, og dette kan muligvis medføre tab af tusindvis af kunder for danskernes foretrukne mobilbetalings-app.

Hvis man fortsat vælger at anvende NemID, vil man også miste adgangen til MobilePay, forklarer presseansvarlig hos MobilePay, Peter Kjærgaard, til Ekstra Bladet.

MobilePay vil snart udelukkende være tilknyttet MitID for at øge sikkerheden.

Skal gør det mere sikkert

Peter Kjærgaard forklarer yderligere til Ekstra Bladet, at dette handler om sikkerheden for de næsten 4,6 millioner danske brugere af appen, når de udelukkende benytter MitID i fremtiden.

Han nævner som eksempel, at MobilePay for ti år siden begyndte at indføre CPR-registrering, og at sikkerhedsniveauerne gradvist er blevet højnet i samarbejde med Finanstilsynet og andre myndigheder.

Desuden spiller den stigende dygtighed blandt kriminelle og svindlere også ind, hvilket gør det nødvendigt at være proaktiv med hensyn til sikkerheden.

Det er endnu uklart, hvor mange MobilePay-brugere der vil blive påvirket af udfasningen, og der er heller ingen fastsat dato for fuldførelsen af denne proces.

I den nærmeste fremtid vil MobilePay-kunder dog modtage en SMS om MitID, der blandt andet vil minde om vigtigheden af at identificere sig i appen ved hjælp af MitID.