Advarsel til den danske befolkning: Farlige piller i omløb

10/10/2023 09:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I en tid hvor internettet er blevet en uundværlig del af vores hverdag, har det også udviklet sig til en platform for bekymrende tendenser. Én af disse tendenser er den voksende brug af smertestillende medicin, specifikt Teva Malfin, blandt unge i Skødstrup:

"Vi mangler viden om pillernes oprindelse og kan ikke med sikkerhed fastslå, om de er relateret til de unge. Ikke desto mindre erkender vi, at det er en potentielt farlig situation, som vi føler os forpligtede til at advare om," udtaler Jimmi Harder, formand for Natteravnene i området, i et interview med TV 2 Østjylland.

Det er blevet afsløret, at de unge skaffer sig adgang til disse piller enten via internettet eller direkte fra illegale kilder. Dette rejser spørgsmål om, hvor lettilgængelige disse stoffer er i den digitale sfære.

På deres officielle Facebook-side afslører Natteravnene, at disse piller har en beroligende virkning, som forstærkes, når de kombineres med alkohol.

Det er ikke kun selve pillerne, de unge eksperimenterer med, men de blander dem også med andre stoffer, hvilket øger risikoen for alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Selvom det ikke er første gang, kommunerne står over for udfordringer med opioider eller smertestillende medicin, antyder det, at problemet nu er mere udbredt og kræver en koordineret indsats fra både myndigheder og det civile samfund.

Derudover fremgår det, at de unge skaffer sig adgang til pillerne enten online eller fra illegale kilder.