Dansk musikikon indrømmer: Brugte millioner på kokain

12/09/2023 09:17

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
I dag er narko en del af fortiden, men i de yngre år blev der brugt formuer på livet i overhalingsbanen.

Mest læste i dag

Da han bragede frem på den danske musikscene, var han ustoppelig.

Tilbage i 1990'erne fik Danmark sin første smag på dansk rapkultur, og blandt pionererne i fronten fandt man Jesper Dahl, der er bedst kendt under kunstnernavnet Jokeren.

Sammen med rapgruppen Den Gale Pose slog de sig fast i dansk musik, og især singlen "Spændt op til lir" blev en dansk evergreen.

Senere blev det også til en succesfuld solokarriere for Jokeren, der med hits som "Havnen", "Kvinde din - møgluder" og "Godt Taget" beviste at han også kunne brillere på egne ben.

Men i et interview med Berlinske kan den indflydelsesrige rapper også åbne op om det dystre liv væk fra scenegulvet.

Til mediet fortæller Jokeren, at der ikke gik lang tid før festerne ikke længere kun involvere billige bajer fra hjørnekiosken. De farlige vaner eskalerede i en sådan grad at han - ifølge egne estimeringer - brugte en million kkroner om året på kokain, vodka og taxaer.

- Jeg var faktisk den sidste i omgangskredsen til at sniffe kokain. Til gengæld var jeg den bedste og mest vedholdende, fortæller han i interviewet.

I dag er det hvide pulver skiftet ud med et andet: bagemel. Han har nemlig åbnet et nano-bageri, og bruger resten af hans kreative evner for dagen på billedkunsten.

Og sidstnævnte har vist sig at være til stor glæde for flere end blot Jesper Dahl. Han har blandt andet haft otte af malerierne på en gruppeudstilling på Færøernes Nationalmuseum.