Søvnekspert advarer mod dårlig vane i sengen: Rummer flere bakterier end et toiletbræt

16/11/2023 10:06

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mange danskere gør det - og netop disse danskere bør stoppe øjeblikkeligt.

Mest læste i dag

At have sokker på i sengen kan virke som en harmløs vane for nogle, men for andre kan det føre til en skræmmende opdagelse. En nylig rapport fra søvneksperter hos MattressNextDay har afsløret en skjult fare ved at sove med sokker på.

Undersøgelsen afslørede, at slidte sokker, der trækkes op under dynen, potentielt kan indeholde bakterier på niveau med dem, man finder på et toilet eller i kakerlakkers afføring.

I et chokerende eksperiment bar forsøgspersoner de samme sokker fra morgen til aften, før de blev sendt til en grundig vask. Resultaterne viste, at halvdelen af sokkerne indeholdt bakterien Pseudomonas aeruginosa, normalt forbeholdt kakerlakker og i stand til at forårsage forskellige infektioner.

Dog er der også positive nyheder. At sove med rene sokker kan have sundhedsmæssige fordele, herunder forbedret blodcirkulation og søvnkvalitet.

Det handler om at være omhyggelig med at vælge dine sokker, så du kan nyde fordelene uden at risikere en ubehagelig overraskelse med bakterier.

Så næste gang du tænker på at hoppe i seng med sokker på, husk at sikre dig, at de er rene. Ellers løber du risikoen for at dele seng med uønskede bakterievenner, der normalt hører hjemme under køkkenvasken.