Nu er det undersøgt: Så langt kan du køre, når benzin tanken er "tom"

03/04/2024 06:07

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Begynder du også at få fugtige håndflader, når lampen begynder at lyse?

Mest læste i dag

Et blinklys for lavt brændstofniveau kan skabe en flod af bekymringer og gætterier for mange bilister: "Hvor langt er det egentlig muligt at køre, når min bil er ved at løbe tør for brændstof?"

Dette har været en vedvarende hovedpine for bilister gennem tiderne. Men nu, takket være nogle nysgerrige sjæle, der har udført tests og delt deres fund med lifehack-sitet Daddy-cool.gr, findes der et klart svar, der klarlægger denne bymyte.

Disse eksperimenter, som omfattede forskellige bilmodeller og blev gennemført i kontrollerede omgivelser, afslørede, at man kan fortsætte op til 111,9 kilometer efter at brændstofindikatoren viser nul.

Naturligvis svinger dette antal kilometer baseret på faktorer som kørestil, vejtilstande og bilens generelle sundhed, men det giver en ret god indikation af, hvad man kan forvente.

Reservetanken til redning

Det er kritisk at forstå, at de fleste nyere biler kommer med en skjult reservekapacitet på mellem 6 og 10 liter benzin, når brændstofmåleren viser, at tanken er tom.

Denne funktion er en sikkerhedsforanstaltning designet til at give chaufføren nok tid til at finde en tankstation og forhindre dem i at strande.

For de mest udbredte bilmodeller, især dem i middelklassen, tendenserer denne reservekapacitet til at være tættere på 6 liter end 10.

Selvom dette indblik kan virke beroligende, anbefales det på det stærkeste ikke regelmæssigt at køre bilen på denne reservekapacitet. At tvinge din bil til dens yderste grænser kan resultere i pludselige mekaniske problemer og på sigt skade motoren.

Desuden kan det højne stressniveauet for føreren, hvilket er en dårlig kombination med behovet for at være opmærksom i trafikken.