Sådan reparerer du en ridset og revnet forrude: 3 tricks til at få den til at se ud som ny

02/04/2024 08:01

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil reparere din ridsede eller revnede forrude, kan du gøre det på flere måder. Her kan du se tre af de muligheder, du har.

Mest læste i dag

Selvom forruder er designet til at modstå konstant eksponering for høje eller lave temperaturer samt støvpartikler, der samler sig, er det stadig en barriere, der er udsat for ridser og revner. Det kan blandt andet ske, hvis en sten eller lignende rammer overfladen.

En revnet eller ridset forrude begrænser førerens synlighed og udgør en risiko for, at den kan gå helt i stykker.

Det vil være mest anbefalelsesværdigt at få en professionel til at udskifte forruden. Dog er det ikke alle, der har plads til dette i budgettet. Derfor afslører vi her, hvordan du nemt og frem for alt sikkert kan reparere din forrude.

Forruder består af to lag eller glasplader, og mellem dem er et lille lag af lamineret polycarbonat. Når dette glas er beskadiget, men det ikke er gået ud over disse to lag, kan det repareres. Hvis skaden har ramt alle tre lag, er der ingen anden løsning end at erstatte ruden.

Reparationssæt

Der findes mange produkter på markedet, der indeholder en speciel lim og vejledning, så du selv kan reparere din forrude. Denne metode bruger sprøjter til glas, der ikke fjerner problemet helt, men det er en økonomisk løsning.

Harpiks

Denne metode er ideel til revner, der ikke overstiger 30 centimeter. Den består af at injicere harpiks med høj densitet ind i glasset. Derefter guider man med ultraviolet lys harpiksen til det ønskede resultat. For at opnå gode resultater anbefales det at udføre dette sammen med en professionel.

Ceriumoxid

Hvis din forrude kun har ridser fra friktion af støvpartikler mod glasset, vil ceriumoxid være dit bedste valg, da det fjerner alle mærker på forruden. For at fjerne defekter på glasoverfladen skal du blot polere forruden med dette produkt og nyde resultaterne.