Hvad er det tredje rum i vaskemaskinen til? Mange ved ikke, hvad der skal hældes i det

13/05/2024 13:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube
Mange kender ikke forskellen på de tre skuffer.

Mest læste i dag

Selv om vaskemaskinen er en almindelig forekomst i de fleste hjem og bidrager til en nemmere hverdag, kæmper mange stadig med korrekt brug, især når det drejer sig om at placere vaskemidler i de rette kamre. Det største forvirringsmoment er ofte det tredje kammer, hvis formål er uklart for mange.

Vaskemaskinen er designet til at anvende forskellige vaskemidler på bestemte tidspunkter under vaskeprocessen, afhængig af det valgte program.

For at opnå dette er det vigtigt at placere vaskemidlerne i de rette kamre. Normalt er det første kammer (markeret med I) forbeholdt forvask, mens det andet kammer (II) bruges til selve hovedvasken. Men det tredje kammer? Dette er faktisk tiltænkt specifikke produkter som skyllemidler, der tilsættes under den sidste skylning for at gøre tøjet blødt og velduftende.

Det forklarer Kirsche.

Det er også essentielt at dosere og placere vaskemidlerne korrekt og at vedligeholde vaskemaskinen for at undgå dårlige lugte. Vaskemiddelrester og fugt kan ophobe sig i skuffen og danne mug, som lugter ubehageligt.

En enkel og virkningsfuld måde at rense skuffen på er ved at bruge eddike og en metode inspireret af opvaskemaskiner; sprøjt eddike i skuffen, lad det virke, og tør så omhyggeligt af. Ved vedvarende problemer kan opvasketabletter anvendes til at rense tromlen. Læg 2-3 tabletter direkte i tromlen og kør en cyklus ved høj temperatur for at fjerne beskidt snavs og mug.

At blive dygtig til at bruge vaskemaskinen og vedligeholde den ordentligt kan derfor ikke kun forbedre renheden af dit tøj, men også forlænge maskinens levetid.