Han stiller tomme colaflasker på hovedet i haven – resultatet vil overraske dig

25/05/2023 21:44

|

Thea Andersen

Foto: Privat
Willem gør noget helt specielt i sin have med cola-flasker.

Mest læste i dag

Belgiske Willem Van Cotthem, en professor i botanik, har udviklet en simpel, billig og miljøvenlig måde at dyrke en køkkenhave på, ved at bruge gamle, stablede sodavandsflasker, lidt jord og nogle frø.

En video af hans flasketårne i haven er blevet populær på de sociale medier, hvor folk har fået øjnene op for ideen.

Det skriver Dagens.dk.

Videoen viser, hvordan Willem sammen med sine to sønner laver køkkenhaven på blot nogle få kvadratmeter, som kan opbygges langs et hegn, på en altan, op ad en mur eller i et smalt bed.

Ideen er at stable større sodavandsflasker ved skiftevis at sætte en flaske med afsavet bund på jorden, fylde jord og frø i flasken og derefter sætte endnu en flaske med afsavet bund ned, som også fyldes med jord og frø.

Flaskerne kan eventuelt tapes sammen, så det forbliver samlet.

Det er vigtigt at slutte tårnet af med nogle tomme flasker, hvor man fylder vand i, som planterne selv "tager for sig af", og så man ikke skal bekymre sig om at vande hver eneste dag. 

På kun få uger vil man have en grøn søjle med alt fra peberfrugt, salat, krydderurter og andet lækkert til at fylde køkkenet og maverne, hvis man planter på den rette tid forår eller sommer.

Hvis man planter flerårige planter, vil de naturligvis komme igen året efter.

Willem startede sin have i 2011 og fortsatte med at bygge den op, så han et år efter havde en helt grøn krog.

Denne enkle og miljøvenlige metode er en fantastisk måde for alle at komme i gang med at dyrke deres egne grøntsager og urter, uanset hvor meget plads de har til rådighed.