Dette er grunden til, at du aldrig skal skylle de ting, der skal i opvaskemaskinen

20/04/2024 15:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis du vil sætte din opvask i maskinen, bør du ikke vaske den op i hånden først.

Mest læste i dag

Skyller du dine tallerkener under rindende vand, inden de lander i opvaskemaskinen? Så bør du overveje at stoppe med det.

Det tager ikke kun ekstra tid, men det kan faktisk gøre mere skade end gavn.

Dette påpeges af det norske medie KK.

Leif Eliassen Neksum, ekspert inden for feltet, forklarer hvorfor det er bedre at droppe forvasken:

"Der er ikke behov for at skylle opvasken først, fordi de fleste moderne opvaskemaskiner har et skylleprogram, der bruger omkring fire liter koldt vand til at skylle opvasken ren."

"Hvis du skyller opvasken af før du starter maskinens autoprogram, vil sensoren, som måler hvor snavset vandet er, ikke registrere snavs. Det fører til, at maskinen vasker ved lavere temperaturer," siger eksperten.

Dette kan i værste fald resultere i, at opvaskemaskinen begynder at lugte.

Det automatiske program

Med hensyn til det automatiske program, hvis du bare sætter tallerkener med madrester i maskinen uden at skylle dem først, vil programmet justere til en højere temperatur og sikre, at alt bliver rent.

Hvis du derimod vælger et program med en fastsat temperatur fremfor et automatisk program, vil maskinen køre med den temperatur, der er angivet for det valgte program, uanset om opvasken er skyllet af først eller ej.

Mange vælger en for lav temperatur i håb om at spare energi, men dette kan resultere i, at opvasken ikke bliver ordentligt ren første gang.