Derfor bør du aldrig bestille ‘dagens ret’, når du er på restaurant

14/04/2024 05:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En flok tidligere ansatte i restaurationsbranchen advarer imod, at man bestiller dagens ret, når man er ude og spise.

Mest læste i dag

Næste gang du besøger en restaurant og overvejer at vælge 'dagens ret', kan det være en god idé at se efter andre muligheder på menuen.

Ifølge en gruppe tidligere restaurantmedarbejdere, der for nylig deltog i en diskussion på debatforummet Reddit, bør man tænke sig om før man bestiller denne ofte fremhævede menuoption, som er almindelig i spisesteder rundt om i verden.

Dette blev rapporteret af The Sun.

Bidragyderne til Reddit-tråden, der omfattede både tidligere tjenere og kokke, var enige om, at dagens ret sjældent repræsenterer de friskeste ingredienser tilgængelige.

I mange tilfælde består retten af ingredienser, der nærmer sig udløbsdatoen.

"Dagens suppe er faktisk gårsdagens overskud," påpegede brugeren PounderMcNasty, hvilket understreger, at valget af dagens ret ofte er baseret på ingredienser, der er ved at være opbrugt.

En anden bruger understøttede denne observation ved at nævne, at på den restaurant, hvor han tidligere arbejdede, kunne dagens ret-suppen have simret det meste af dagen.

Det blev også nævnt, at dagens ret ofte er billigere end andre retter på menuen, hvilket skyldes brugen af mindre attraktive ingredienser.