Svindlede med bilhandler og snød staten for millioner

02/03/2022 15:13

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

En 50-årig autohandler blev onsdag ved Retten i Randers idømt 3,5 års fængsel og en tillægsbøde på 22,8 millioner kroner for groft momssvig.

Herudover blev der konfiskeret et beløb på 646.000 kr.

Den 50-årige blev dømt for at have været involveret i et netværk, der importerede flere dyre biler fra Tyskland til Danmark og svindlede med momsen, som aldrig blev betalt.

Via et stort antal tomme selskaber foretog netværket gennem en længere periode flere hundrede bilhandler og snød staten for ca. 23 millioner kroner, som i stedet endte i de kriminelles hænder.

Den 50-åriges rolle i netværket var at sørge for eksporten af bilerne fra Tyskland til Danmark.

I september 2020 blev svindlen stoppet, da politiet slog til og anholdt syv mænd i Danmark, mens den 50-årige og to andre personer blev anholdt i Tyskland, hvor de var bosiddende.

Den 50-årige er den syvende person, der er blevet dømt i sagen, som NSK Vest har efterforsket.  

Netværket svindlede blandt andet ved at oprette flere såkaldte skraldespandsselskaber, som købte tyske biler og solgte dem videre til et dansk selskab.

Når skraldespandsselskaberne skulle indberette og betale moms til Skattestyrelsen, blev de erklæret konkurs, hvorefter et nyt selskab blev oprettet og svindlen kunne fortsætte. 

Ud over en række forhold om groft momssvig blev den 50-årige også dømt for forsøg på hvidvask af særlig grov beskaffenhed ved bl.a. at have fremstillet fiktive fakturaer, der skulle bruges til at dække over penge, der var kommet ind på en konto via de kriminelle aktiviteter. 

”Det er en meget stor og kompleks sag, der har krævet omfattende efterforskning og god hjælp fra blandt andet Skattestyrelsen, Motorstyrelsen og tysk politi. Det er mange millioner, som staten systematisk er blevet snydt for, og jeg er tilfreds med, at den 50-årige både blev idømt en længere fængselsstraf og en større tillægsbøde,” siger specialanklager i NSK, Stig Paulsen. 

Det vides ikke for nuværende om den 50-årige anker dommen.

Retssagerne mod de sidste tiltalte i sagen forventes at blive afholdt i løbet af 2022.