Stor politiaktion: Hunde fra hele landet leder efter Maria

24/11/2020 15:37

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Der er stadig ikke kommet afgørende nyt i sagen om 43-årige Maria From Jakobsen

Sagen har kørt og taget fart over de sidste par uger, og hvad der startede som en efterlysning af den 43-årige kvinde, har nu udviklet sig til en mordsag.

Tirsdag formiddag har politiet i en storstilet aktion søgt et skovområde blot få kilometer fra Marias bopæl. Det oplyser vicepolitiinspektør Lau Lauritzen, der er leder af efterforskningscentret ved Nordsjællands Politi.

Metodisk eftersøgning

” Det, vi har gang i lige nu, er en metodisk eftersøgning af hende på landjorden. Der foregår også sagsmæssig efterforskning - altså ad afhørings- og gerningssteds- og andre veje,”

Siger han ifølge Ekstra Bladet og fortsætter – ” Men det her er mere en traditionel eftersøgning. Vi starter metodisk der, hvor vi finder det mest sandsynligt, at hun kan være,”

Vicepolitiinspektøren ønsker heller ikke at oplyse præcis hvor mange politihunde der er blevet kaldt ind til opgaven, men siger at det er mange.

Taktiske overvejelser

Lau Lauritzen kan dog samtidig fortælle, at man hos politiet i øjeblikket ikke har noget konkret at gå efter, men at man har valgt at kæmme området, simpelthen fordi det er tæt på Marias bopæl.

”Vores baggrund for lige at starte der, er, at det ligger inden for nærområdet, og at vi også har nogle taktiske oplysninger, der gør, at det kunne være et muligt sted,” – Siger han, og fortæller at politiet i øjeblikket ikke vil uddybe de taktiske overvejelser.

 Den mistænkte i sagen er en 44-årig mand, som havde en relation til Maria, manden nægter sig dog skyldig. Politiet kan tilføje at man er af den tro at den mistænkte har handlet på egen hånd, og uden hjælp fra andre.