Politi hylder disse danskere

01/02/2022 12:41

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Skolepatruljer bliver hyldet i vintermørket

Syd- og Sønderjyllands Politi var med i morges, da skolepatruljen i Ravsted blev belønnet for indsatsen. Syv kommuner i Syd- og Sønderjylland hylder i denne uge skolepatruljerne i kampagnen Den Sureste Uge.

Du sidder i din bil på vej til arbejde, og udenfor er det mørkt, koldt og vådt. Lidt længere fremme ser du skolebørn i gule veste, som troligt står ved skolen og hjælper de mindste elever over vejen, selvom uge fem, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har døbt ”Den Sureste Uge,” er en af de koldeste og mest regnfulde uger på året.

Skolepatruljerne er på pletten hver eneste dag og gør en frivillig indsats for at øge trygheden.

Derfor hylder syv syd- og sønderjyske kommuner i denne uge deres skolepatruljer ved at bakke op om deres indsats og give dem et klap på skulderen.

I morges blev skolepatruljerne ved Ravsted Børneunivers i Ravsted mellem Tønder og Aabenraa belønnet med morgenbord med kakao, rundstykker, pålæg og en lille gave til hver.

”Det er dejligt, at få at vide, at vi gør noget godt”, fortæller Victoria Petersen fra 6. klasse og Marcus Lorenzen fra 5. klasse, der har opgaven som skolepatrulje denne morgen foran Ravsted Skole i Aabenraa Kommune.

Ud af de 18 elever på skolen, der går i 5. eller 6. klasse og derfor kan melde sig som skolepatrulje, er hele 16 børn med i patruljen. 

Skolepatruljernes arbejde har en meget konkret effekt på adfærden på skolevejen. I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 18 procent af de adspurgte bilister, at de inden for de seneste tre måneder er kommet til at køre for stærkt på en skolevej. Det er naturligvis for mange, men faktisk svarer næsten 9 ud af 10 af de bilister, at de satte farten ned, hvis de så en skolepatrulje.

”Bilerne stopper, når vi står på vejen, men der er nogen, der kører lidt hurtigt og bremser op. Så kan man godt blive lidt nervøs”, fortæller skolepatruljerne i Ravsted Victoria og Marcus.

Syd- og Sønderjyllands Politi bakkede op om arrangementet i Ravsted i morges og kombinerede det med en cykel- og selekontrol, ligesom færdselsafdelingen kom forbi og snakkede trafik med eleverne.

”I skal have stor tak for jeres indsats. I gør det virkelig godt”, sagde politiassistent Poul Søgaard fra Forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands Politi i Aabenraa til eleverne ved morgenbordet.

Der er bred opbakning til den indsats børnene i skolepatruljerne yder. Stort set alle bilister synes godt om deres arbejde, for hele 98 procent af de adspurgte bilister i en undersøgelse svarer, at de synes ”godt” eller ”meget godt” om skolepatruljernes arbejde.

Victoria Petersen og Marcus Lorenzen passede på skolekammeraterne på Ravsted Skole tirsdag morgen (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

Politiassistent Poul Søgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi roste skolepatruljerne for deres indsats (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)