Dette kan du gøre for at forlænge din computers levetid

14/02/2023 08:53

|

senestdk

Girl with headphones listening to the music in a laptop on the bed at home

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Der kan være adskillige årsager til, at din computer begynder at blive langsom. Men hvis du passer og plejer den, kan du undgå, at det sker. Derfor anbefales det, at du fokuserer på dette, da du dermed undgår at investere i en ny computer.

Ikke alle ved, hvordan de skal bære sig ad med dette. Faktisk er det kun ganske få, der ved, hvad de skal gøre. Ønsker du at blive klogere på, hvordan du kan forlænge din computers levetid, skal du læse med herunder.

Blæserne skal renses

Hvis du gerne vil forlænge levetiden på din computer, er det vigtigt, at du renser blæserne. Der er ikke et fastsat tidsmellemrum, der skal være mellem hver rens, men det anbefales at gøre det én gang om året.

På de fleste computere kan du selv klare det. Du behøver der ikke at sende den på værksted. Hvis du beslutter dig for at gøre det selv, bør du gøre det med tør luft. Det kan du købe på dåse, så du ikke beskadiger blæserne.

Desuden bør du heller ikke have din computer på et tæppe eller en dyne, da det kan forhindre, at blæserne kan trække luft ind.

Harddisken skal formateres

Til trods for, at man er god til løbende at slette filer, billeder og programmer, der ikke bliver brugt, optager de faktisk stadig plads på harddisken. Af denne grund bør man mindst en gang om året sørge for at formatere sin harddisk, hvilket betyder, at alle filer og programmer bliver slettet.

Er der dokumenter, billeder m.v., du gerne vil gemme, kan du gemme dem i skyen via Google Drive eller Dropbox. Når du har formateret din computer, skal du blot installere dine programmer igen. Herefter vil du opleve, at den begynder at arbejde meget hurtigere.

Undgå slag og stød

Uanset hvor god du er til at holde din harddisk og dine blæsere rene, kan du ende med at tage livet af din computer, hvis den udsættes for slag og stød. Skal du have den med rundt, er det derfor vigtigt, at du har den med rundt i en computertaske eller et sleeve.

Hvis en computer bliver udsat for slag og stød, kan det resultere i, at de små elektroniske dele river sig løs. Derudover er der også en risiko for, at skærmen bliver udsat for skader. Får den et hårdt slag, kan de endda slå revner.

Er dette først sket, er der ikke andet for end at skifte den ud eller betale for en reparation af PC. Da du næppe har lyst til dette, er det derfor vigtigt, at du gør, hvad du kan for at undgå, at den udsættes for slag og stød.