Turist i Danmark: "Hvorfor gør danskerne denne mærkelige ting?"

31/05/2024 15:28

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
En person fra udlandet har været i Danmark og har observeret denne for ham underlige måde at opholde sig på i toget på.

Mest læste i dag

Reddit-forummet har brugeren u/No_Tea_22 delt sine iagttagelser om sit turistbesøg i Danmark. Ved hjælp af et DSB-pas har vedkommende haft mulighed for at udforske landet gennem otte dage ved hjælp af offentlig transport.

Dog har en gentagende scene forvirret og forundret brugeren: Folk, både voksne og børn, placerer deres fødder på sæderne omkring dem. Uanset om skoene er taget af eller ej, virker det som om det er almindeligt at lade fødderne hvile på sæderne.

Især en hændelse gjorde et dybt indtryk på brugeren.

I løbet af deres første togrejse med DSB så de en kvinde overfor sig, som fandt det passende at tage sine sko af og placere fødderne mellem brugeren og personen ved siden af.

Brugeren undrer sig især over, at togkonduktørerne tilsyneladende ikke har indvendinger imod denne adfærd eller beder folk om at undlade det.

Brugeren undrer sig om denne praksis er normal i Danmark og bemærker, at dette ikke ville passere ubemærket i deres eget hjemland.

Delte kommentarer

Diverse kommentarer er blevet delt i respons til brugerens observation.

Flere danskere har udtrykt deres tanker om hændelsen. Én kommentar reflekterer, at visse mennesker er respektløse og at sådan adfærd lejlighedsvis ses i toget.

Brugerne nævner også andre former for dårlig opførsel, såsom telefonopkald og efterladt affald, der forværrer oplevelsen for andre passagerer. En anden bruger deler en oplevelse, hvor de så en dame klippe sine tånegle i toget, hvilket virkede chokerende.

Der er også en kommentar, der mener, at hvis fødderne bliver placeret på en hensynsfuld måde, kan det anses for acceptabelt. Vedkommende forklarer, at når de er alene i en fire-sæders gruppe, vil de nogle gange placere deres fødder på sædet, men uden sko.

Hvis en anden passager ønsker at sidde i sæderne, hvor fødderne hviler, vil de tage deres fødder ned, uanset om passageren vil sidde der eller ej. Brugeren oplever nogle gange, at andre passagerer reagerer positivt på dette og endda selv placerer deres fødder op ved siden af. Personen ser dette som normal opførsel og ikke uhøfligt.