Mand har i 20 år boet på et krydstogtskib: "Når jeg vender tilbage til land, har jeg dette problem"

03/07/2024 15:38

|

Nicolai Busekist

En mand, der har boet 20 år på et krydstogtskib, har fortalt om sit forhold til landjorden. Han nævner især et problem, han står overfor hver gang, han må gå i land.

Mest læste i dag

Mange drømmer om at bo på et krydstogtskib, men få har de økonomiske ressourcer til det. Nogle opnår det efter pensionen, når de ikke længere skal arbejde hver dag og har flere penge. Der er også særlige tilfælde af personer, der går på pension tidligt og samtidig har råd til et liv på krydstogt.

En af dem er Mario Salcedo, der er kendt som 'Super Mario'. Han hævder at være 'verdens lykkeligste mand', fordi han har tilbragt de sidste to årtier om bord på et skib med alle bekvemmeligheder.

Salcedo var finanshaj i omkring 25 år og gik på pension som 47-årig. Med store opsparinger og en stor pension besluttede han at bo på Royal Caribbean-krydstogtskibe. Ifølge ham selv har han tilbragt over 9.000 nætter i en kahyt.

Super Mario ønsker at tilbringe resten af sit liv på et skib. Efter tyve år samme sted (detaljerne på skibene ændrer sig, men substansen er den samme) ændres sindet og kroppen. Han har afsløret et problem ved denne livsstil.

"Når jeg vender tilbage til landjorden, kan jeg ikke længere gå ordentligt. Da man hele tiden vugger om bord, har min balance ændret sig. Jeg kan ikke længere gå lige på land, jeg går altid usikkert," sagde han ifølge mediet Forum Agricoltura Sociale.

Mange undrer sig over, hvordan den pensionerede finansmand klarer de årlige udgifter. Super Mario indrømmer, at han bruger mellem 60.000 og 70.000 dollars om året på at føre dette liv.

"Jeg reserverer kahytterne i forvejen - ofte to år før, og vælger altid de mest basale. Om bord arbejder jeg også: Jeg møder kunder og giver investeringsrådgivning. Med de tjente penge betaler jeg for andre ydelser på skibene," sagde han.

"Når andre går i land til udflugter, bliver jeg om bord. Jeg tilbringer i gennemsnit 15 dage om året på landjorden. Andre kommer her for ferie, jeg for at leve," sagde han til New York Times, som lavede en kort dokumentar om hans livsstil.

"For mig er dette liv lidt som at flygte fra virkeligheden. Faktisk forlader du verden og siger: 'Jeg vil ikke længere være en del af den'. Jeg behøver ikke smide skrald ud, ikke gøre rent eller vaske mit tøj. Jeg har elimineret meget tidsspild og har mere tid til at nyde livet og gøre, hvad jeg kan lide."

I 2020 og 2021 måtte han dog holde sig væk fra krydstogtskibene på grund af restriktioner. Derfor tilbragte han næsten halvandet på land i den periode.

"Jeg var på land i 15 måneder. Det var angstprovokerende ikke at vide, hvornår alt ville vende tilbage til normalen. Jeg gik om bord igen den 2. juli 2021 på et skib kaldet Freedom of the Seas. Perfekt navn: frihed," sagde han.

Dette er den korte dokumentar, der handler om 'verdens lykkeligste mand':