Haveekspertens geniale trick: Ukrudtsbekæmpelse mellem fliser bliver legende let med dette enkle trick

03/07/2023 14:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Screeshot
Vi kender alle til det ukrudt der gror mellem fliser og som kan være næsten umuligt at hive op.

Mest læste i dag

En populær haveekspert på TikTok har delt sin mest pålidelige metode til at fjerne irriterende ukrudt fra sin terrasse på få sekunder - og det er en billig løsning.

Ifølge eksperter er tricket at hælde kogende vand direkte på ukrudtet.

Ukrudtet frigøres hurtigt i løbet af få sekunder.

Når kogende vand hældes på ukrudtet, chokeres plantens rodnet øjeblikkeligt, og det gør det let at fjerne det fra jorden med minimal indsats i løbet af få sekunder.

Du skal blot koge vand i en kedel eller gryde og hælde det i sprækkerne mellem fliserne på din udendørs terrasse.

Dette smarte trick kan også bruges på fliser andre steder, f.eks. på indkørslen.

Effektiv ukrudtsdræber

Mange haveentusiaster, der deler deres ukrudtsdræbende metoder på Reddit, anbefaler brugen af kogende vand og roser denne oversete teknik som en af de mest effektive.

"Brug ikke giftige kemikalier til at dræbe ukrudt, brug bare kogende vand. Det virker bedre og dræber ukrudtet øjeblikkeligt," skrev en bruger på forummet.

Brugen af varmt vand er især nyttig, når ukrudtet er spredt ud over et stort område, ifølge haveeksperter fra Iowa State University.

"Kogende vand fungerer som en kontakt-'herbicid' og dræber kun den del af planten, det kommer i kontakt med," forklarer universitetet og tilføjer: "Det er mest effektivt på nyt, nyligt opstået ukrudt."

To ekstra tips

Selvom ukrudtet ikke trækkes op, vil det visne i løbet af en eller to dage efter at være blevet udsat for kogende vand, uanset om det er på en havegang eller indkørsel.

Hvis ukrudtet stadig er for ungt til at trække op fra jorden, kan man dræbe det ved roden ved at påføre bagepulver og forhindre yderligere vækst.

Alternativt kan man fylde sprækkerne i belægningen med en sealer, som skaber en fysisk barriere, der forhindrer ukrudt i at vokse igennem, men dårligt vejr kan skade belægningen.