Vild varmemelding fra DMI: Varmt vejr resten af ugen

09/05/2023 23:13

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Vi er blot 22 dage fra årets første sommermåned, men indtil videre har vejret været koldt og ustadigt. Nu begynder det dog at ligne noget, da DMI melder om flere dage i streg med over 20 graders varme.

Mest læste i dag

DMI forudser solrige og varme dage i vente, med mindst fire dage med temperaturer omkring 20 grader. Et højtryk over Baltikum sikrer en strømning af mild og tør luft over Danmark, og på trods af lejlighedsvise byger, er vejrudsigten overordnet positiv.

Torsdag byder på skyet vejr og spredt regn i de vest- og sydvestlige egne, mens resten af landet oplever tørt vejr og perioder med sol. Bornholm kan glæde sig til solskin senere på dagen. Temperaturen vil variere mellem 15 og 20 grader, dog køligere ved kyster med pålandsvind og i Vestjylland.

Fredag kan vi se frem til tørt vejr med sol, selvom Jylland starter dagen med flere skyer. Temperaturerne forventes igen at ligge mellem 15 og 20 grader, men køligere ved kystområder med pålandsvind.

Lørdagen fortsætter med tørt vejr og delvis solskin, men der kan stedvis forekomme flere skyer. Temperaturen vil svinge mellem 15 og 20 grader, dog lavere ved kyster med pålandsvind.

Søndag præsenterer solskin, men der kan opstå enkelte byger i løbet af dagen. Temperaturen forventes at ligge mellem 13 og 18 grader, og lokalt kan der måles op til 20 grader. Dog vil østvendte kyster opleve lavere temperaturer.

Mandag bliver mere ustadigt med skydække, byger og muligvis regn fra sydøst senere på dagen. Temperaturen vil ligge mellem 15 og 20 grader, men igen køligere ved kyster med pålandsvind.

DMI forudser, at vejret vil blive mere ustadigt tirsdag og onsdag med en smule lavere temperaturer. Selvom prognosen er forholdsvis sikker frem til mandag, er der stadig usikkerhed omkring mængden og timingen af nedbør i dagene derefter.

Så nyd de kommende dages sol og varme, men vær opmærksom på vejrudviklingen, da forholdene kan ændre sig i begyndelsen af næste uge.