Stort vaccinegennembrud: Kavaleriet er ankommet

30/12/2020 11:47

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En ny langt billigere vaccine er klar til en masseudrulning på de britiske øer, og i modsætning til andre vacciner, er denne nyudviklede vaccine langt mindre krævende at opbevare og transportere.

” Dette er fantastisk nyt – en triumf for britisk videnskab,” – Sådan lød beskeden fra den britiske premierminister Boris Johnson, da han i et opslag på Twitter kunne offentliggøre at man nu vil igangsætte planen ” for at få så mange som muligt vaccineret så hurtigt som muligt,”

Den nye vaccine kan blive et vigtigt instrument i kampen mod corona, der er flere gange har lukket nærmest hele Storbritannien ned, senest i december med spredningen af en ny, og langt mere smitsom form for corona.

700.000 briter har allerede modtaget Pfizer-vaccinen, der nu også er nået til Danmark, men har altså yderligere fire millioner doser af den nye vaccine på lager, hvorfor vaccineringsprocessen i høj grad kan hurtigere end ventet.

Det særlige ved den nye vaccine er, at den i modsætning til Pfizer-vaccinen, kan opbevares ved køleskabstemperatur, frem for de ekstreme kuldegrader der ellers har været påkrævet ved transport og opbevaring af vacciner.

Både militær og sundhedspersonale er gjort klar til at hjælpe med masseudrulningen af vaccinen, og begejstringen vil næsten ingen ende tage hos den britiske sundhedsminister Matt Hancock, der går så vidt at sige at coronapandemien allerede til foråret vil være væk fra de britiske øer.

” Vaccinen er vores vej ud af pandemien. Vi har bestilt nok til at kunne vaccinere hele den britiske befolkning. Jeg er nu overbevist om, at vi er ude af denne pandemi allerede til foråret. Vi vil tilbyde alle én dosis og så tilbyde dem endnu en dosis tre måneder efter. Kavaleriet er ankommet,” – Siger Hancock onsdag til BBC.