Sportsstjerne stod til at tabe finale: Så tog han en utraditionel metode i brug

09/11/2020 15:07

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Norske Magnus Carlsen er kendt som en af verdens absolut bedste skakspillere.

Det norske skakgeni kunne for nyligt afsløre i den norske podcast ”Må på behandling”, at han under pausen midt i VM-finalen i 2012, tog en drastisk beslutning, efter at have spillet dårligt.

Han havde været bagud det meste af kampen, og derfor valgte nordmanden at tage uortodokse metoder i brug. ” Jeg drak, hvad jeg kunne nå på et kvarter,” siger Carlsen ifølge norske Dagbladet i podcasten, efter han har fortalt hvordan han var søgt mod hotelværelset i en 15 minutters pause.

Der bestod pause-menuen altså af vodka fra minibaren.

Tømt minibar, fuld selvtillid

Kontroversiel metode eller ej, det lykkedes Magnus Carlsen ikke at tabe et parti resten af den dag. Og han fortæller i podcasten hvordan han fik tanket op på selvtilliden i ved hjælp af minibaren.

” Lige der følte jeg mig som en gud. Jeg havde en god 'buzz' kørende, og følte, at jeg spillede godt,”

15 minutter med intens vodka, var dog ikke helt for manden der har vundet 11 VM-titler, der måtte slutte denne turnering på andenpladsen.

Han opfodrer dog heller ikke ligefrem andre til at benytte sig af hans metode. Han forklarer i podcasten hvordan han efterfølgende har set hans kampe med den højere promille, og siger at han havde det bedre end han spillede, på trods af sejrene.