Solveig købte jordbær i Rema 1000: Da hun så hvad der gemte sig i bakken, kunne hun ikke tro sine egne øjne

31/07/2023 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Solveig Marie havde ikke meget at berette hjem om.

Mest læste i dag

Efter en regnfuld juni i den nordlige del af Norge er sommervejret endelig kommet til Troms og Finnmarken. Det har glædet beboerne i området, herunder Solveig Marie Falch Gundersen fra Finnsnes, der havde planlagt at nyde det gode vejr i fulde drag. For at forkæle sig selv havde hun købt to bakker med norske jordbær hos Rema 1000.

Desværre blev hendes planer om at nyde jordbærrene forstyrret af en mærkelig opdagelse. Norske DinSide skriver om det.

Fredag morgen opdagede Solveig noget usædvanligt i bunden af den ene bakke. Hun fandt et glas, der lignede tigerbalsam, og skriften på det var slidt væk. Da hun åbnede glasset, kunne hun bekræfte, at det duftede af tigerbalsam og havde en hård konsistens. Hun undrer sig og mistænker, at jordbærrene måske ikke er norske alligevel.

Foto: Privat

Solveig har allerede kontaktet Rema 1000-butikken, hvor hun købte jordbærrene, men har endnu ikke fået svar. For en sikkerheds skyld besluttede hun sig for ikke at spise jordbærrene og serverede kun den anden bakke med jordbær for sine gæster senere på aftenen.

Kommunikationsdirektør Pia Gulbrandsen fra Bama, som er en af de største distributører af frugt og grøntsager i Norge, mener, at tigerbalsammen er endt i bakken ved et uheld under plukningen. Hun skriver i en e-mail til Dagbladet, at det er meget ærgerligt, og noget de beklager dybt. Hun tilføjer, at Bama har rutiner for at undgå sådanne hændelser: "De plukkere, der arbejder for den enkelte producent, er uddannet i skrappe hygiejneregler, så det er heldigvis noget, vi sjældent ser".

Bama har modtaget oplysninger om tid og sted for købet og vil kontakte den relevante producent for at bede om en skærpet kvalitetskontrol af jordbærrene.