Pressede bums under læben: Det havde nær kostet ham livet

13/01/2021 13:41

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En mand fra den østkinesiske provins Jiangsu var ved at miste livet og måtte i intensiv behandling på hospitalet, alt sammen fordi han ville fjerne en bums under læben.

Hvem har ikke prøvet at opdage en af de irriterende små gule prikker, der altid synes at placere sig de mest ubelejlige steder.

Opdager man en af de ubudne gule gæster i ansigtet, forsøger man som regel at fjerne den, men det skal man tilsyneladende være en anelse forsigtig omkring. Det måtte en kinesisk mand sande, efter han havde gjort lige præcist det.

Ifølge Daily Mail nåede manden nærmest kun lige at få prikket bumsen, før han begyndte at opleve febersymptomer. Hans tilstand forværrede sig dramatisk hurtigt og den infektion manden havde pådraget sig, havde nu spredt sig til hans lunger, hvorfor han med det samme blev indlagt.

Lægen der behandlede manden, udtalte følgende til et kinesisk lokalmedie: ”Han havde en mundinfektion, der udviklede sig til dobbelt lungebetændelse og hans lunger kollapsede. Hans tilstand var kritisk,”

Heldigvis overlevede manden den voldsomme infektion, men lægen der behandlede ham, opfordrer generelt folk til ikke at trykke bumser i hvad han kalder ”dødens trekant” – hvilket er området omkring munden og næsen.

Grunden til denne advarsel er at blodårer i dette område ifølge lægen leder direkte til hjernen, og skulle man derfor få en infektion ved at presse en bums, kan det i værste tilfælde have døden til følge, hvis ubehandlet. Lægen understreger dog at det er i ekstremt sjældne tilfælde at denne slags infektioner opstår, og endnu mere sjældent at de dræber.

Ikke desto mindre, pas på bumserne.