Meny er løbet ind i pant-problemer: Du gætter aldrig, hvad folk putter i automaten

25/10/2023 17:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Maps
MENY Klokkerjordet har oplevet nogle vilde "panteforsøg".

Mest læste i dag

Panteautomater har fundet deres plads i mange menneskers dagligdag og har væsentligt forenklet processen med at indløse pant på flasker og dåser. En sådan innovation som Tomra R1-pantautomaten, som debuterede i 2020, har markant forbedret den samlede pantoplevelse for forbrugerne. Ikke desto mindre er det blevet tydeligt, at nogle forbrugere ikke benytter disse maskiner korrekt, og dette har ført til uforudsete situationer i visse tilfælde.

Det skriver den norske avis DinSide.

Dette emne er blevet belyst af den norske avis DinSide, og Jarlsberg Avis har også rapporteret om tilfælde af uretmæssig brug af Tomra R1-automaten i forskellige supermarkeder i Norge, herunder MENY Klokkerjordet i Sande.

Joachim Gravningsmyr fra MENY deler sine observationer og siger: "Vi har bemærket, at flere af vores kunder har misforstået, hvilke genstande der kan indløses pant for via maskinen."

Butikken har oplevet nogle bemærkelsesværdige forsøg på at indløse pant, herunder genstande som fiskestænger, dåser med makrel i tomat, snusdåser, brugte bleer og askebægre. Joachim Gravningsmyr understreger, at han ikke tror, at alle tilfælde er forsætlige forsøg på at misbruge systemet.

Han pointerer, at kun plastikflasker og aluminiumsdåser med pantmærke bør indsættes i maskinen i overensstemmelse med reglerne.