Her er den dyreste bolig i USA: Nu er den sat ned med 375 millioner kroner

11/12/2023 11:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det har skabt overskrifter i Guds eget land, at landet dyreste bolig er blevet sat ned med 55 millioner dollars. Det svarer til en prisregulering på 375 millioner kroner.

Mest læste i dag

Reguleringen alene overstiger prisen på det dyreste hus, der nogensinde er blevet handlet i Danmark. Indtil nu har det dyreste hus, der er blevet solgt i Danmark, kostet 150 millioner kroner. Dog er der nu, ved udgangen af 2023, et hus på markedet til 250 millioner kroner, ifølge Videncenter Bolius. Trods dette beløb er der stadig en betydelig forskel fra Casa Encantada, der nu kan erhverves for 375 millioner kroner mindre end den oprindelige udbudspris.

Oprindeligt blev dette imponerende hus sat til salg for en enorm sum af 250 millioner dollars, svarende til 1,7 milliarder danske kroner. Dette placerer det i en eksklusiv kategori, hvilket selv med prisregulering ikke udvider købergruppen markant. Hvis du ønsker at købe huset, skal du stadig finde 195 millioner dollars (1,325 mia. kroner).

Casa Encantada var tidligere anerkendt som den dyreste bolig i USA og er et sandt mesterværk inden for arkitektur og design. Ejendommen gennemgik en omfattende renovering og restaurering under ledelse af arkitekten Peter Marino. Dette ambitiøse projekt, der krævede daglig indsats fra 250 håndværkere og tog over to år at fuldføre, resulterede i en imponerende bolig med over 60 rum, inklusive tjenestefolkets boliger og tre walk-in pengeskabe i kælderen.

Prisnedsættelsen sker efter ejerens død sidste måned. Ifølge mediet Mansion Global var ejeren stærkt knyttet til hjemmet og var oprindeligt ikke villig til at sælge det for mindre end 250 millioner dollars. Nu er familien imidlertid klar til at fremskynde salget, hvilket har resulteret i denne betydelige prisreduktion.

Casa Encantada har tidligere sat rekorder på ejendomsmarkedet og var den dyreste bolig solgt i USA både i 1980 og igen i 2000. Hvis det havde været solgt til sin oprindelige pris, ville det have sat endnu en rekord som den dyreste bolig nogensinde solgt i USA.

Den nuværende rekord tilhører Ken Griffin, hvis køb af en penthouselejlighed i Manhattan i 2019 for 238 millioner dollars stadig står som den højeste pris betalt for en bolig i USA.

Casa Encantada er mere end bare en bolig; det er et symbol på luksus og ekstravagance. Det bliver interessant at se, hvem der vil finde 195 millioner kroner for at erhverve sig denne historiske ejendom.

Du kan se billederne af huset her.