Han tjener 70.000 kroner om måneden – men 'ingen vil have' hans job

17/04/2024 22:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
En mand tjener 70.000 kroner i et job, som 'ingen vil have'. Alligevel håber han at kunne overtale andre til det.

Mest læste i dag

Cal McIlwaine har et usædvanligt job, som ikke mange ville vælge at påtage sig. Han er beskæftiget i en mine i det vestlige Australien, et krævende arbejde, der dog belønner ham med en månedlig indtjening på 8.000 pund, svarende til omkring 70.000 kroner.

I en video på et socialt medie deler han indblik i sit arbejdsliv, som tilhører kategorien 'fly-in, fly-out' job. I videoen fremhæver han flere fordele ved jobbet, herunder dets økonomiske attraktivitet.

Cal afslører, at han ikke har nogen udgifter, når han er på arbejde, da både kost og logi bliver dækket af hans arbejdsgiver.

"Du kan bogstaveligt talt komme herhen og bruge nul kroner," siger han ifølge The Sun.

Denne situation giver ham mulighed for at lægge alle sine penge på en opsparingskonto, da han ikke har udgifter til husleje, mad eller forsikring. Han beskriver selv sin situation som 'uvirkelig'.

Han deler også, hvordan man kan tjene 'rigtig mange penge' på kort tid ved at arbejde mange timer. Cal afslører, at han arbejder 84 timer om ugen, en arbejdsbyrde, som ikke alle ønsker at påtage sig.

"Jeg arbejder i bund og grund det dobbelte af en normal arbejdsuge på en uge," siger han og forklarer, at han arbejder i to uger, hvorefter han har to ugers fri.

Selvom hver vagt er på 12 timer, får han overtidsbetaling efter ni timer. Dette gør ham tilfreds med sit arbejde, da det giver ham mulighed for at tjene betydelige penge på kort tid.

"Derhjemme skal du være læge, sygeplejerske eller dyrlæge eller lignende for at tjene det beløb på en uge," påpeger han.

Cal, der er irsk statsborger, betaler ikke skat i Irland, da han arbejder i Australien. Han undgår fuldstændig skat på hele sin indkomst, da han ikke opholder sig i landet hele tiden. Indkomst under cirka 200.000 kroner beskattes kun med 15%.

Selvom han har overskredet dette beløb for længst, og nu betaler almindelig indkomstskat, har han formået at spare over 200.000 kroner sammen.

"Derhjemme er det for nogen en hel årsløn, og det har jeg formået at opnå på blot fire måneder," siger han og håber på at inspirere andre til at vælge en lignende karrierevej.