Espen købte chokolade i Coop Obs: Fik et chok, da han ville spise den

13/05/2023 16:59

|

Thea Andersen

Foto: Privat
En far fra Norge købte en chokolade - nu advarer han andre.

Mest læste i dag

I sidste uge besøgte Espen Syversen og hans søn Coop Obs i Arendal, Norge for at købe lidt lækkert til weekenden, heriblandt en chokoladeplade fra Freia. Men da de åbnede pakken og brækkede nogle stykker af, blev de chokeret.

Inde i mælkechokoladen fandt de nemlig et blåt fremmedlegeme, som Espen mistænker kan være en rest af en maske, en beskyttelseshat eller en skobeskytter, der bruges i produktionen.

Det skriver norske DinSide.

- Da jeg skulle give min søn endnu en bid, opdagede jeg et blåt fremmedlegeme inde i chokoladen. Det lignede plastik eller papir, fortalte Espen til Dagbladet.

Foto: Privat

Derfor besluttede han at dele et opslag på Facebook for at advare andre.

- Jeg opfattede det her som en sundhedsfare, især for små børn, og lagde derfor et opslag på Facebook for at advare andre, sagde Espen til det norske medie.

Foto: Privat

Han sendte også chokoladepladen og fremmedlegemet tilbage til producenten, Freia, for at få det analyseret og håber på at få svar på, hvordan fejlen kunne ske.

- Vi håber, at de hurtigt får afklaret sagen og informerer os om, hvad fremmedlegemet er, og at de tager de nødvendige forholdsregler, såsom at trække andre udsatte chokolader fra markedet, sagde han.

Mondelez International, der ejer Freia, undskyldte hændelsen og sagde, at de vil undersøge sagen grundigt.

- Vi følger nu op med den pågældende kunde og vil gerne undskylde, hvad der er sket. Kunden vil selvfølgelig få produktet udskiftet, sagde Negar Sabaghzadeh, pressechef hos Freia og Mondelēz Norge.

Pressechefen forklarede også, at Freia overholder strenge kvalitets- og hygiejnekrav i deres produktion, og at produktionsfejl er yderst sjældne.

- Hvis der skulle opstå en fejl, investerer vi betydelige ressourcer for at finde ud af, hvad der er sket, og hvad vi kan gøre for at forhindre, at det sker i fremtiden, sagde hun.