Det ligner en helt almindelig trailer: Men se så, når John fjerner brænden og det vil løbe dig koldt ned ad ryggen

27/03/2024 05:28

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Norsk vejvæsen
Det ligner en helt almindelig trailer, men ...

Mest læste i dag

Under en standard kontrol nær Stavanger, specifikt i Tau, tog inspektører fra det norske vejvæsen initiativ til en nærmere undersøgelse af hvad der lignede en almindelig trailer lastet med brænde. Dette valg førte til en uventet opdagelse, som omgående sendte en kølig fornemmelse gennem dem.

Ved første øjekast fremstod traileren blot som en simpel metode til at transportere træ, men den viste sig hurtigt at være et kørende mareridt fyldt med kritiske defekter, som kunne have resulteret i tragiske udfald for såvel chaufføren som andre vejbrugere.

Ifølge TV 2 Norge, udtrykte John Østråt, ansat ved det norske vejvæsen, sin forbløffelse over fundene:

"Ikke på noget tidspunkt skulle denne trailer have været på vejen. Stort set alt ved den var forkert", noterede John Østråt i sin rapport.

Selvom det umiddelbart kun så ud til, at traileren manglede korrekt sikring af lasten, afslørede en grundigere inspektion, at også bremser, ramme, dæk, lygter og sikkerhedskablet til nødbremsen var i en bekymrende dårlig tilstand.

Det, der især fangede inspektørernes opmærksomhed, var et markant hul i bunden af traileren. Dette hul var så omfattende, at stykker af brændet potentielt kunne falde ud og skabe en dødelig fare for bilister bagved:

"Brændestykkerne kunne falde ud gennem hullet og ramme efterfølgende trafikanter", indikerede John Østråt, der også bemærkede, at traileren blev demonteret på stedet, og at chaufføren blev rapporteret for at mangle den nødvendige kørekortklasse til at føre køretøjet.

Det norske vejvæsen fremhæver vigtigheden af, at last skal sikres forsvarligt for at forhindre, at den kan bevæge sig eller falde af under transport, og påpeger at brug af stropper, net eller presenninger er essentielt, afhængigt af hvad der transporteres.