Derfor holder far lottogevinst på 150 millioner kroner hemmelig

09/07/2024 18:42

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En far, der vandt over 150 millioner kroner i et lotteri, har afsløret, hvorfor han holder den store gevinst hemmelig for sin familie.

Mest læste i dag

Faren, kendt som John for at bevare sin anonymitet, afslørede til en radiostation i Tennesse, at han havde holdt på hemmeligheden om sine 22 millioner dollars (over 150 millioner kroner) i hele to år.

John sagde, at han stille og roligt vandt jackpotten sammen med en 'gruppe kolleger' og beholdt det store beløb efter skat. 

Han afslørede, at han kun havde delt den gode nyhed med to personer - sin kone og en søskende. Selv hans to teenagere vidste intet om deres nye formue, sagde han.

Efter gevinsten undersøgte John, hvordan mange lotterivindere mister deres penge eller går konkurs inden for få år.

"Man fortæller for mange mennesker om det, og så står de ved døren og beder om penge og forventer, at man betaler for alt," sagde John til 'The Ramsey Show' ifølge News.com.au.

"Så min kone og jeg besluttede bevidst at holde det hemmeligt. Vi har ikke engang fortalt vores to teenagere om det. Det lyder måske mærkeligt, men vi vil bare ikke have, at de vokser op som arvinger, der bare venter på, at vi dør, så de kan få vores penge."

"Jeg vil have, at de finder ud af, hvad de vil med deres liv, og så vil jeg fortælle dem det. Jeg vil ikke holde det hemmeligt for dem for evigt."

Kun en måned efter Johns lotterigevinst døde hans kones grandonkel og efterlod en arv til hende og hendes søskende. John sagde, at arven fungerede som en troværdig 'dækhistorie', når de besluttede at dele noget af deres gevinst.

"Jeg købte et nyt tag til min mor, men da hun spurgte: 'Hvordan har du råd til det?', sagde jeg bare: 'Åh, det er grandonkel Bobs penge, mor. Han ville have, at vi skulle gøre det'," sagde han.

John, der er i slutningen af 40'erne, sagde, at han levede komfortabelt før gevinsten og ikke følte trang til at bruge de mange penge på noget ekstravagant.

"Mit hus var betalt af før jeg vandt. Min kone og jeg har virkelig ikke lyst til at flytte," forklarede han.

"Vi havde lige betalt kontant for to Toyotaer før vi vandt, og vi har stadig de samme biler, fordi de fungerer fint. Jeg arbejder stadig, da jeg kan lide mit job."

På spørgsmålet om, hvad hans største luksusudgift var, svarede han:

"Havemøbler Jeg er ikke en prangende fyr," sagde han.

Showets værter, Dave Ramsey og John Delony, sagde, at de generelt var enige i Johns beslutning.

"Jeg tror, at du er klog, da du har indset, at nogle af de mennesker i dit liv ikke kunne håndtere det. Så du gør dem en tjeneste ved ikke at lægge pres på dem, herunder teenagerne," sagde Mr. Ramsey.

"Jeg ville nok heller ikke fortælle mine teenagebørn det," sagde Dr. Delony.