Den unge mor Angele slår til og vælger at forlade sine fire børn: "Jeg vil ikke have dem mere - jeg er kommet videre"

18/04/2024 12:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Angèle var 16 år, da hun fik det ældste af sine fire børn fra. Da hun ville starte på en frisk, forsømte og forlod hun dem. Fem år senere blev hun dømt.

Mest læste i dag

Da Angele forelskede sig i 2017, var hun 29 år gammel og havde fire børn: tre piger på 10, 11 og 13 år samt en dreng på 6 år. Hendes nye kæreste er sød, hvilket stod i kontrast til manden, hun var blevet skilt fra på grund af druk og vold. Denne tidligere partner, som dog stadig tog sig af børnene, døde pludseligt, skrev La Voix du Nord.

I Angeles hoved er der derfor ingen hindringer for, at hun kan udleve sin nye kærlighedshistorie. Ikke engang børnene, hvis eksistens hun havde skjult for sin nye flamme.

Den første anmeldelse kom i maj 2018, da hun mistænkes for at have efterladt sine børn alene i en uge. Hendes forlovede havde inviteret hende til Tunesien for at møde hans familie. Da hun kom tilbage, sagde hun følgende til myndighederne: "Jeg vil ikke have mine børn længere. Jeg vil leve mit liv med min nye mand. Jeg har lagt det bag mig."

Til en plejefamilie afslørede børnene, at de var blevet udsat for mishandling siden deres fars død. Når mor blev vred, 'slog hun med en sko' eller 'hev i håret'. Da hun tog til Tunesien, blev de alene hjemme under den ældstes opsyn.

Der har været fire ophold i udlandet, som Angele finansierede med sin sociale ydelse. Der var ikke meget tilbage til at leve for:

"Vi var altid sultne. Vi spiste kun pasta. Hvis vi stjal en kiks om aftenen, var der en mindre næste dag," sagde en af børnene ifølge Sudinfo.

Fem år senere stod Angele for retten. Hun græd og ønskede, at hendes børn ville tilgive hende. Men fra tilhørerbænken sendte de to ældste piger hende et hårdt blik.

"Jeg levede med frygten for at blive forladt," sagde den ene, mens den anden sagde: "Du skræmte mig."

De to yngste var ikke til stede ved retsmødet, men havde skrevet breve, som deres advokat, Me Frédéric Dartigeas, læste op. Ordene fra den yngste var fuld af had. Den yngste kaldte sin mor 'den anden' og fortalte: "Nat og dag hjemsøger du mig. Jeg ser dig i mine mareridt," ifølge La Voix du Nord.

Angele forsøger at forklare sig overfor dommeren: "Jeg kunne ikke klare det med børnene. Min tidligere partner havde efterladt mig med gæld."

Hun indrømmede, at hun var bange for, at hendes nye kæreste ville forlade hende på grund af den store familie. Siden er han blevet hendes mand, og sammen har de fået to børn. Anklageren Manon Lefebvre sagde: "Hun har udelukket sine fire børn for at opnå en vis stabilitet. Det er meget voldsomt."

I retten kæmpede Angele med at påtage sig skylden. Hendes forsvarsadvokat, Me Florence Sturbois-Meilhac, forklarede: "Hun har så mange fejl. Hun er ude af stand til at erkende alt, fordi hun også har brug for at blive anerkendt i sine egne lidelser."

Angele blev idømt 18 måneders fængsel, hvoraf 9 måneder skulle afsones med elektronisk fodlænke. Hun fik også forbud mod at kontakte sine børn i tre år, og forældremyndigheden over de mindreårige blev taget fra hende.