Ann og Marius havde kun 8 kroner: Blot få minutter senere efterlader de Rema 1000 grædende

29/07/2023 08:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Blot få minutter senere forlod de Rema 1000 grædende.

Mest læste i dag

Historien om Ann Inger, Marius Andersen og deres fire børn spreder sig i øjeblikket på internettet.

Det er fuldt forståeligt, hvorfor denne historie tiltrækker så meget opmærksomhed, da den indkapsler den menneskelige solidaritets-kraft på en bemærkelsesværdig måde.

Selvom historien har sine rødder langt tilbage i tiden, cirkulerer den i øjeblikket flittigt på de sociale medier.

For flere år siden blev familien udsat for en frygtelig katastrofe, da deres hjem i Alta blev opslugt af flammerne. De stod tilbage med otte kroner og var fuldstændig udsultede. Men det er hjælpen fra Rema 1000 i Hammerfest, der har fået historien til at gå viralt på sociale medier og berøre folk dybt.

Ifølge sosialnytt, havde familien ikke engang tid til at tage tøj på, da de flygtede fra den brændende bygning. Heldigvis formåede de alle at redde sig selv og blev sendt til hospitalet i Hammerfest, der ligger 140 kilometer væk, for at få behandling. Heldigvis havde de ikke fået nogen betydelige skader.

Men deres økonomiske situation var en anden sag. De havde ikke adgang til deres dankort, som stadig var inde i det nedbrændte hus. Så familien var tvunget til at låne 2.000 kroner for at købe tøj hos Cubus i Hammerfest, før de kunne fortsætte.

Mens de ventede udenfor Rema 1000 på en taxa, tog Ann desperat beslutningen om at henvende sig til butikken. Hun rakte de otte kroner, som hun havde, frem til en medarbejder i butikken med det formål at købe en skål og noget juice.

Men her tog historien en uventet drejning. Rema 1000 trådte nemlig til og forsynede familien med bleer, vaskeklude, mad og drikke. En af butikkens medarbejdere gjorde det også klart, at familien skulle tage alle disse forsyninger på Rema 1000's regning.

Dette hjertevarme gestus fik Marius til at græde af taknemmelighed, og han er stadig bevæget, når han mindes episoden flere år senere.

Historien om Rema 1000 i Hammerfests hjælpsomhed og medfølelse er et skinnende eksempel på, hvordan vores medmenneskelighed kan gøre en stor forskel i andre menneskers liv, selv i de mest udfordrende øjeblikke. Den fungerer som en påmindelse om, at vi altid har styrken til at hjælpe hinanden og skabe håb, selv når alt synes tabt.