Advarsel til alle Google Chrome-brugere

03/10/2023 05:19

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Alle, der bruger Google Chrome, bliver nu advaret.

Mest læste i dag

Google's 'Privacy Sandbox' - et projekt designet til at skabe alternativer til cookies og samtidig sikre, at der stadig kan leveres resultater til annoncører og medier - har udløst bekymring blandt eksperter, som opfordrer brugere til at være opmærksomme på deres privatliv.

Privacy Sandbox er i øjeblikket under udrulning og har allerede tiltrukket opmærksomhed fra både brugere og konkurrence- og markedsmyndigheder, ifølge Mirror.

Google har arbejdet på dette initiativ siden 2019, og det forventes at blive tilgængeligt for alle brugere i de kommende måneder.

Bekymringer

Bekymringerne omhandler blandt andet Privacy Sandbox-initiativets potentielle indvirkning på udgivere og brugere, som blev annonceret af den britiske Konkurrence- og Markedsmyndighed (CMA) i januar 2021. Andrea Coscelli, administrerende direktør for CMA, udtalte, at "Googles Privacy Sandbox-initiativ potentielt vil have en betydelig indvirkning på udgivere som aviser og det digitale annoncemarked" og at der også var bekymringer vedrørende privatlivet, som skulle tages alvorligt.

CMA rapporterede desuden, at Google opfyldte sine juridisk bindende forpligtelser mellem juli 2022 og september 2022.

De udtalte også, "Vi vil fortsætte med at samarbejde med Overvågningsmyndigheden for at sikre, at der etableres en solid ramme for at overvåge overholdelsen af disse forpligtelser."

Google Chrome indstillinger

Hvad angår Google Chrome-indstillingerne, kan du, hvis du ikke har noget imod at modtage potentielt målrettet reklame, lade Chrome Privacy Sandbox-indstillingerne forblive uændrede. Hvis du derimod ønsker at deaktivere det eller ændre indstillingerne, kan du blot klikke på de tre prikker øverst i højre hjørne, gå til "Indstillinger," derefter "Privatliv og sikkerhed," og til sidst "Privatliv ved annoncering" for at deaktivere det.