9-årig fortsatte med at tage tomater fra naboens have: Så går den chokerende sandhed op for naboen

05/02/2024 07:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Sidste uge fandt en skræmmende sag i Frankrig sin afslutning.

Mest læste i dag

På en trist tirsdag fortalte anklageren historien om en ung dreng fra Angoulême, som fra 2020 til 2022 boede alene i en lejlighed, hvor hans kost hovedsageligt bestod af kager og konserves direkte fra dåsen. Han supplerede undertiden sin kost ved at stjæle tomater fra en naboaltan eller modtog mad fra venlige naboer, når hans egne forsyninger slap op.

Den lille dreng var tvunget til at sove under tre dyner for at holde varmen, da lejligheden ofte manglede både elektricitet og varme, ifølge rapporter fra Charente Libre.

Opdagelsen af drengens ensomme tilværelse uden sine forældre chokerede naboerne, som straks kontaktede politiet. Da politiet ankom, fandt de et køleskab, der stod gabende tomt, og en lejlighed, der manglede de mest basale møbler.

I sit soveværelse havde drengen skabt et slags beskyttende rede. Hans mor besøgte ham sporadisk, bragte ham mad, og forlod ham derefter på ny. Hun levede med sin partner i en anden bolig i Sireuil, kun fem kilometer væk, men drengen blev aldrig set i dette hjem.

Undersøgelsen afslørede, at drengen ikke havde adgang til varmt badevand, og at hans mor aldrig havde ledsaget ham til skole.

Til trods for disse udfordringer var han en fremragende elev, og hans usædvanlige modenhed og selvstændighed gjorde, at lærerne ikke anede uråd. En lærer betegnede ham som "usædvanligt moden og robust" i sjette klasse.

Drengen bor nu hos en plejefamilie og har udtrykt et ønske om ikke at have kontakt med sin mor.

Moderen blev dømt til 18 måneders fængsel, heraf tolv måneder betinget.