Google Maps opdaterer kortdesign, immersive ruter og funktioner med kunstig intelligens

09/07/2024 08:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Google Maps er blevet opdateret med nye forbedringer, herunder funktionen 'Immersiv Visning', der giver en mere detaljeret og realistisk oplevelse.

Mest læste i dag

I en officiel meddelelse har Google annonceret tilgængeligheden af 'Immersiv Visning' til ruter i de største byer i verden, herunder Barcelona, Amsterdam, Dublin, Firenze, Las Vegas, London, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San José, Seattle, Tokyo og Venedig.

For at illustrere funktionens kapacitet, kan man se på et helt almindeligt scenario: en person ønsker at planlægge en cykeltur til stranden Barceloneta. Processen er enkel: vælg startpunkt og destination, vælg cykel-tilstand og klik derefter på 'Søg' i forhåndsvisningen af 'Immersiv Visning', hvilket giver en flerdimensionel visuel repræsentation af hele ruten.

Derudover er der bemærkelsesværdige forbedringer i funktionen 'Lens i Maps', som nu anvender kunstig intelligens og augmented reality til at forenkle orienteringen. Ved at vælge ikonet 'Lens' i søgefeltet og hæve mobilenheden, kan brugerne få information om nærliggende hæveautomater, offentlig transport, restauranter, caféer og butikker.

I øjeblikket er denne funktion tilgængelig i Barcelona og Madrid, men vil senere blive udvidet til andre lande som Mexico.

Google Maps vil levere funktioner via AI til Android og iOS

Bilister vil også opleve forbedringer i deres navigation, da der gives detaljeret information om vejbaner, hvilket gør det lettere at forudse komplekse eller farlige manøvrer, som pludselige afkørsler.

Desuden vil information om hastighedsgrænser assisteret af AI blive udvidet til Android, iOS og køretøjer med Google-integration.

Især vil ejere af elbiler drage fordel af betydelige ændringer, der er designet til at løse bekymringer om rækkevidde. Fra nu af vil Android- og iOS-enheder give detaljeret information om ladestationer, inklusive kompatibilitet, kategorisering og den seneste anvendelse, hvilket undgår tidsspild ved defekte ladere.

Endelig giver en meget alsidig funktion brugerne mulighed for at foretage specifikke søgninger. Google Maps vil prioritere resultater med billeder relateret til forespørgslen, baseret på analyse af milliarder af billeder delt af brugere i Google Maps, ved hjælp af avanceret billedgenkendelse og AI-teknologi.