Læge forklarer, hvordan man forbrænder fedt og holder det væk med en nem morgenmadsrutine

10/04/2024 17:41

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Professor Giles Yeo foreslår at spise mere, når du vågner, end til aftensmad, hvis du ønsker at tabe dig.

Mest læste i dag

En ekspert i kalorier har delt sit bedste tip til at forbrænde fedt - og holde det væk - ved at lave en simpel byttehandel mellem morgenmad og aftensmad.

I en snak med vært Steven Bartlett på den populære YouTube-kanal 'Diary Of A CEO', afslørede professor Giles Yeo fra University of Cambridge, hvad man bør overveje at gøre i sin morgenrutine for at fjerne fedt.

Han forklarede, at man skal 'spise som en konge til morgenmad, en prins til frokost og en fattig mand til aftensmad'. Eksperten afslørede, at det ikke er vejen frem at spise mere til aftensmad end til morgenmad, hvis man vil tabe sig.

Yeo sagde faktisk, at det er meget bedre at få det meste af dit kalorieindtag til morgenmad og spise mindre om aftenen.

Ifølge forskning er personer, der får deres største måltid til morgenmad og mindste til aftensmad, næsten ti procent slankere end folk, der gør det modsatte.

Yeo udtalte også, at vores metabolisme er udviklet til at være mest aktiv i løbet af dagen. Det betyder, at vores kroppe fungerer mere effektivt til at forbrænde brændstof eller mad om dagen, og er mindre tilbøjelige til at lagre overskydende kalorier som fedt.

"Vores metabolisme er højest i løbet af dagen, fordi vi skal 'undgå at blive mad' og vi skal 'lede efter mad'. Om natten, når vi sover, falder vores metabolisme," sagde han ifølge NottinghamshireLive.

"Så hvis du spiser dit største måltid om aftenen og et par timer senere går i seng, læsser du dine kalorier og går derefter i seng - som er en lagringstilstand. Hvis du derimod spiser dit største måltid i løbet af dagen, har du hele dagen til at forbrænde det."

Han henviste også til en undersøgelse fra professor Alexandra Johnstone, som er kendt som en 'førende britisk forsker inden for menneskelig appetitkontrol' ved University of Aberdeen. Han forklarede, hvordan en gruppe mennesker i undersøgelsen blev forsynet med nøjagtig samme mængde kalorier hver dag i en periode.

"Og de gjorde dette enten ved at spise alle kalorierne til morgenmad eller til aftensmad. Alle spiste det samme, og så byttede de alle," sagde han.

"Hun fandt ud af, at... Forskellen var, at hvis du spiste mere til morgenmad, følte du dig mindre sulten i løbet af dagen, end hvis du spiste mere til aftensmad."

"Så det betyder ikke noget, hvis du spiser nøjagtigt det samme til morgenmad og aftensmad eller aftensmad og frokost. Men for nogle mennesker kan det være lettere at spise en stor morgenmad, fordi det betyder, at de bliver mindre sultne i løbet af dagen."

"Så hvis du forsøger at tabe dig... Så bør du begynde at tænke over, hvornår du spiser mest. Jeg ville nok skære kalorierne fra din aftensmad, snarere end at skære kalorierne fra din morgenmad."

Dog påpegede professoren, at hvis du har et travlt job med skiftende arbejdstider, er dette måske ikke altid muligt. Her lød anbefalingen, at du skulle 'spise, når du er sulten'.