Kendt firma: Grunden til at du bør undgå brug af olivenolie i madlavning

04/06/2024 16:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Det er den populære Firma Le Creuset, der advarer mod at bruge olivenolie på dine pander.

Mest læste i dag

Det velrenommerede firma Le Creuset, kendt for sine produkter, der blandt andet sælges hos Imerco, har udsendt en advarsel til deres kunder vedrørende brugen af olivenolie i madlavningen.

Ifølge Daily Mail har Le Creuset udsendt advarslen på baggrund af bekymringer om, at olivenolie kan forårsage skader på deres gryder og pander på grund af dets lave røgpunkt.

Efter at have modtaget flere klager fra kunder, der oplevede, at bunden af deres gryder og pander blev beskadiget under brug, har Le Creuset besluttet at kommunikere med kunderne og informere dem om, at valget af madolie muligvis er årsagen til dette problem.

Le Creuset forklarer, at "olivenolie har et meget lavt brændpunkt, og det kan forårsage dannelse af en brunlig belægning på panden (brændt olie), hvilket skaber en barriere mellem maden og panden."

De råder derfor deres kunder til lejlighedsvis at påføre en smule madolie på panden og lade det sidde, når panden ikke er i brug. Dette skulle hjælpe med at bevare pandens kvalitet.

Andre eksperter, herunder John Lewis, Smeg og Mark Greenaway, er enige med Le Creusets anbefaling og understreger, at det er vigtigt, at olien hverken ryger eller brænder under madlavningen.

Der peges desuden på, at andre olier såsom solsikkeolie, avocadoolie, rapsolie, kokosolie, majsolie og sesamolie egner sig bedre som madolier, da de har et højere røgpunkt.

Til gengæld anbefales olier med lavt røgpunkt som olivenolie til dressinger, til at dryppe over færdige retter eller til at bruge ved lav varme.