Derfor må du aldrig holde det inde hvis du skal på toilettet: Det kan være farligt for dig

09/12/2023 05:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
At negligere kroppens naturlige trang til afføring kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, en realitet, som mange måske overser.

Mest læste i dag

Alle mennesker oplever behovet for at besøge toilettet for at udføre det, der populært kaldes "nummer to". Dette er en universel erfaring, som ingen bør føle skam over, som påpeget af LADbible. At ignorere denne naturlige trang kan resultere i sundhedsproblemer både på kort og lang sigt.

Kortsigtet kan tilbageholdelse af afføring føre til forstoppelse og ubehag. Selv en kortvarig udsættelse af toilettiden kan forårsage disse problemer. Kroppen vil reagere, og det er op til den enkelte at beslutte, om de vil imødekomme trangen i tide eller risikere ubehagelige konsekvenser.

På lang sigt kan konstant undertrykkelse af trangen til afføring føre til mere alvorlige sundhedsproblemer. En sådan tilstand inkluderer fækal impaktion, hvor hård, tør afføring bliver fastklemt i tarmen, ofte krævende medicinsk intervention.

Endnu mere alvorligt er risikoen for tyktarmsbetændelse og ifølge en 2015-undersøgelse, en øget risiko for tyktarmskræft. Dette understreger vigtigheden af at lytte til kroppens signaler.

I ekstreme tilfælde af forstoppelse kan der opstå en sjælden, men alvorlig tilstand kendt som fækal opkastning. Dette sker, når tarmen er blokeret, og afføringen tvinges den forkerte vej gennem fordøjelsessystemet. I meget sjældne tilfælde kan dette endda føre til dødsfald.

Disse oplysninger understreger, hvor kritisk det er at være opmærksom på og reagere på kroppens naturlige processer. At ignorere disse signaler er ikke blot ubehageligt, men kan også udgøre en risiko for helbredet.